Extrem: Novitec injecteaza 808 cai intr-un Ferrari

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.11.2008
Casa germana de tuning Novitec Rosso a pregatit 808 cai putere si 823 Nm pentru Ferrari 599 GTB Fiorano.

Esential

823 de Nm este valoarea maxima a cuplului pe care il ofera 599 GTB Fiorano dupa tratamentul Novitec
25.5 secunde ii sunt necesare lui 599 GTb Fiorano sa atinga 300 de km/h.
340 de km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Ferrari-ul modificat de Novitec.

Specialistii de la Novitec Rosso, experti in modificarea modelelor Ferrari, au reusit sa aduca in atentia publicului un nou pachet care urmareste amplificarea puterii propulsorului V12 regasit pe modelul Ferrari 599 GTB Fiorano.

Tunerii germani au stors mai multa putere din propulsorul V12 de 6.0 litri multumita celor doua compresoare. Sistemul de admisie a fost si el modificat prin inlocuirea injectoarelor in timp ce evacuarea s-a ales cu un nou traseu din inox si terminatii cu diametrul de 90 de milimetri. Novitec s-a preocupat si de unitatea de control ECU dar si de transmisia care acum a primit un nou set de padele din fibra de carbon.

Multumita modificarilor gandite de inginerii germani, Ferrari 599 GTB Fiorano ofera cu 188 de cai putere mai mult decat versiunea standard, adica un total de 808 cai la 7800 de rpm. Si cuplul motor creste considerabil, cu 215 Nm, pana la valoarea de 823 Nm la 6300 de turatii.

Performantele cresc si ele, sprintul de la 0 la 100 de km/h realizandu-se in doar 3.5 secunde.

Ferrari 599 GTB Fiorano Novitec Rosso se poate de asemenea inscrie cu usurinta in randul modelelor care ating foarte repede pragurile psihologice de 200 si 300 km/h, supercarul italian reusind aceste performante in 9.7 respectiv 25.5 de secunde. Viteza maxima se opreste in jurul valorii de 340 de km/h.

Performantele motorului sunt completate de un kit aerodinamic care include o buza pentru spoilerul frontal si un deflector din fibra de carbon care poate fi integrat optional in spoilerul posterior. Luminile LED pentru blocurile optice spate si jantele noi de 20 de inch din aliaj cu pneuri Pirelli completeaza pachetul.

Suspensia ajustabila cu pana la 40 de mm, ii permite soferului sa coboare garda la sol sau sa o ridice in functie de conditiile de drum. Depasirea pragului de 80 de km/h anuleaza insa setarile de inaltare a suspensiei.

Pentru a tine in frau cei 808 cai putere, Novitec Rosso a gandit si un nou set de frane care include discuri cu diametrul de 405 mm si etriere cu sase pistoane.

via | Novitec Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru