Fabrica de baterii a celor de la Renault nu va fi gata până în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.06.2011
O serie de constrângeri tehnice i-au făcut pe francezii de la Renault să amâne deschiderea fabricii de baterii pentru vehicule electrice cu cel puţin un an, termenul nou fiind în 2014.

Fabrica de baterii a celor de la Renault nu va fi gata la timp, anunţă publicaţia L’Usine Nouvelle. Din cauza unor constrângeri tehnice, uzina nu va începe producţia la finele anului 2012, ci abia în 2014 au 2015. Până la deschiderea noii fabrici, Renault va cumpăra baterii de la AESC, joinventure-ul Nissan cu NEC, dar şi de la LG Chem, anunţă Les Echos. Un purtător de cuvânt al Renault a confirmat pentru Automotive News că proiectul va fi întârziat, dar a specificat că acest lucru nu va afecta livrările de vehicule electric.

Renault va lansa în curând Fluence ZE, Kangoo ZE şi Twizy în decursul acestui an, iar anul 2012 va marca debutul subcompactei electrice Zoe. Cele patru modele trebuiau să primească baterii de la uzina care urma să fie amplasată în apropierea Parisului, dar construcţia fabricii va începe abia în cel de-al doilea sfert al lui 2012. Renault şi Nissan vor investi împreună circa patru miliarde de euro pentru a deveni cel mai mare producător de automobile electrice din lume.

Modelul Clio este produs la uzina Renault din Flins, Franţa, iar Zoe va fi construit în aceeaşi fabrică. Uzina este amplasată în apropierea capitalei franceze, ceea ce însemna că uzina respectivă, destinată producţiei de baterii pentru vehicule electrice, va fi amplasată în aceeaşi localitate sau în apropierea acestei fabrici.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru