Familia Porsche pierde locul trei in topul celor mai bogati germani

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 10.10.2009
In urma crizei economice, averile multor oameni de succes au scazut drastic. Familia Porsche se numara printre "pierzatorii" anului 2009.

Publicatia germana Manager Magazine a realizat topul celor mai bogati germani. Clasamentul este modificat fata de anul trecut datorita crizei economice aparute la inceputul lui 2009, iar una dintre cele mai importante deprecieri s-a inregistrat in dreptul familiei Porsche.

Primele doua locuri nu au suferit modificari, ele fiind ocupate de fratii Karl si Theo Albrecht. Acestia detin lantul de hypermarket-uri Aldi, iar averea lor a fost estimata la 34.1 miliarde de Euro. Pe ultimul loc de pe podium nu se mai afla famila Porsche, care a pierdut in acest an 11 miliarde de Euro (71 de procente din totalul averii din 2008) si a coborat pana pe 13. O alta scadere dramatica o inregistreaza si Maria-Elisabeth Schaeffler, detinatoarea Schaeffler Group, companie care se ocupa cu fabricarea rulmentilor. In 2009 aceasta a pierdut nu mai putin de 92 de procente din averea sa, ajungand sa ocupe pozitia 260, dupa ce anul trecut ea se situa pe locul 15.

Conform studiilor realizate de Manager Magazine, averea totala a celor mai bogati 100 de germani s-a redus anul acesta cu 12%, aceasta ajungand la suma de 285.6 miliarde de Euro.

via | inautonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru