Ferrari 458 Italia primeşte eticheta Novitec Rosso la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.02.2011
Casa de tuning Novitec Rosso va expune la Geneva propria sa interpretare a supercarului Ferrari 458 Italia. Modelul italian a primit mai multă putere şi un kit aerodinamic nou.

Esential

609 cai putere dezvoltă Ferrari 458 Italia Novitec Rosso.

Tunerii de la Novitec Rosso, recunoscuţi pentru afinitatea lor faţă de modelele Ferrari, au decis să prezinte publicului, la Geneva, primul lor kit pentru supercarul 458 Italia. Cel mai popular produs al casei italiene în acest moment, 458 Italia, a suferit un tuning complet, care modifică atât exteriorul cât şi mecanica.

Novitec Rosso a operat o serie de modificări la nivelul unităţii V8, înlocuind o serie de componente de serie cu unele mult mai uşoare, din fibră de carbon, pentru a reduce masa motorului cu până la 31 de kilograme. Specialiştii nu au uitat nici de sistemul ECU, care a fost recalibrat pentru a putea livra 39 de cai putere în plus. Aşadar, ansamblul de 4.5 litri este capabil să ofere un total de 609 cai putere la 9100 de rotaţii şi un cuplu motor de 569 de Nm (540 Nm în standard) la 5400 de rotaţii.

Casa de tuning şi-a pus amprenta şi asupra suspensiei, pe care a coborât-o cu 35 de mm. Novitec a instalat însă un sistem hidraulic, care ridică puntea anterioară cu 40 de mm pentru a putea trece peste eventuale obstacole.

Nu puteau lipsi nici jantele personalizate, un set NF3, cu dimensiuni de 21 de inch pe faţă şi 22 de inch pe spate. La rândul lor, pneurile sunt de 255/30 pe faţă şi de 335/25 pe spate.

Novitec Rosso a dus mai departe ideea de kit aerodinamic şi a testat modificările estetice aduse caroseriei în tunelul de vânt al Universităţii din Stuttgart. Tunerul a înlocuit spoilerele, deflectorul posterior, pragurile laterale şi a folosit din abundenţă fibră de carbon la nivel exterior.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Super
    DA asta masina
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru