Ferrari a vandut 3226 de exemplare in primul semestru

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.09.2009
Ferrari nu a resimtit atat de tare criza economica, vanzarile Calutului cabrat fiind in scadere cu doar 8% in primele sase luni ale anului.

Ultima intalnire a consiliului de administratie Ferrari a analizat rezultatele financiare inregistrate de brandul sportiv in primele sase luni ale anului. Criza economica nu putea trece neobservata nici in randul constructorilor exclusivisti, Ferrari resimtitnd o scadere a livrarilor, insa nu atat de mare precum se preconiza.

Calutul Cabrat a vandut in total 3226 de unitati, in scadere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca luam insa in considerare ca in 2008 Ferrari a inregistrat cea mai mare crestere din istorie, rezultatele nu mai par asa sumbre.

In aceste conditii, si veniturile au fost mai mici cu 8 procente, insumand 891 de milioane de euro. Totusi, in ciuda crizei economice, Ferrari a reusit sa inregistreze un profit de 124 de milioane de euro, nu cu mult mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand a totalizat 164 de milioane de euro.

Vistieria italienilor a consemnat insa o crestere venita din partea diviziei de retail si licente. Profiturile inregistrate din folosirea drepturilor de brand au crescut cu 22.7%, comparativ cu primul semestru al lui 2008.

Cel mai bine au mers vanzarile online si serviciile de finantare.

via | Ferrari

Comentarii (1)

  • Trista stire .
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru