Ferrari licitează un 599XX Evoluzione pentru victimele cutremurului din Italia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.05.2012
Ferrari a anunţat că va scoate la licitaţie un exemplar 599XX Evoluzione pentru a ajuta persoanele afectate de cutremurul resimţit în provincia italiană Emilia Romagna.

Esential

750 de cai putere oferă Ferrari 599XX Evoluzione.
1.2 milioane de euro este valoarea supercarului 599XX Evoluzione, scos la licitaţie de Ferrari.

Ferrari încearcă să ajute victimele cutremurului care a afectat provincia Emilia Romagna şi o face cum ştie mai bine. Constructorul italian a anunţat că va organiza o licitaţie pe site-ul său oficial, toate încasările urmând să fie mai apoi donate celor afectaţi de seism.

Vedeta licitaţiei va fi fără îndoială exemplarul 599XX Evoluzione, o maşină extrem de rară, care nu a fost omologată pentru stradă, dar care promite performanţe uluitoare pe circuit. 599XX Evoluzione beneficiază de un pachet special, care face ca sub capotă să se ascundă 750 de cai, disponibili la 9000 de rotaţii, şi un cuplu motor de 700 Nm. În plus, masa totală este redusă cu 35 de kilograme, iar elementele aerodinamice pot oferi o aderenţă demnă de invidiat. Valoarea de piaţă a exemplarului scos la licitaţie este de 1.2 milioane de euro, însă italienii se aşteaptă să primească mai mult de atât.

Alături de exemplarul 599XX Evoluzione, Ferrari va mai scoate la licitaţie şi alte obiecte ce pot atrage sume mari de bani.

Este vorba despre un motor V8, folosit pe unul din monoposturile de Formula 1 din anii trecuţi, despre echipamentul piloţilor Fernando Alonso şi Felipe Massa, precum şi despre alte obiecte promoţionale, regăsite de obicei în cadrul Ferrari Store.

via l autoblog

Comentarii (1)

  • Super
    Foarte frumos gest din partea lor...poate se vor gandi si cei de la lamborghini si maserati sa faca asemenea gesturi si sa-i ajute pe cei sinistrati,mai ales ca toate fabricile acestor masini sunt inveciate una de alta!!!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru