Ferrari: "Nu vom construi niciodata un model mic"

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.01.2008
Luca di Montezemolo a dat un interviu despre planurile companiei Ferrari in urmatorii ani.

Esential

230 milioane de euro a fost profitul Ferrari in 2007.

Ferrari a spulberat toate zvonurile conform carora ar planui un model mini. Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a declarat intr-un interviu ca producatorul itanian se concentreaza pe dezvoltarea modelelor cu care ne-a obisnuit pana in prezent si a subliniat ca aparitia unui Ferrari mini nu se va intampla niciodata deoarece nu poate exista pe piata un model al Calutului Cabrat cu tehnologie deficitara.

Un alt punct discutat de Montezemolo a fost legat de reducerea poluarii. Boss-ul italian a spus ca si Ferrari este preocupata de implementarea unor tehnologii verzi, in conditiile aplicarii viitoarelor norme europene. Ferrari implementeaza un program prin intermediul caruia in urmatorii 5 ani va reduce consumul cu 30-40% la modelele sale.

O prima faza a acestui program este aparitia conceptului F430 Spider Bio Fuel , dezvaluit la Detroit sapatamana aceasta.

Situatia financiara in care se afla Calutul Cabrat face posibil efectuarea unor investitii majore in tehnologii ecologice.

Venitul Ferrari a crescut cu 15 procente in 2007, la 1,5 miliarde de euro, iar profitul a crescut cu 25%, la 230 milioane de euro, in 2007. Datorita pietelor din sudul Asiei si Orientul Mijlociu, vanzarile au ajuns la circa 6400 unitati pe an, iar in trei ani productia va ajunge la 8.000 de unitati anual.

Sursa: Motorauthority 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru