Fiat 500 Cabrio vine la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.01.2009
Versiunea decapotabila a lui Fiat 500 va fi prezentata la Salonul Auto de la Geneva.

Fiat va lansa versiunea cabrio a modelului 500 in martie, la Salonul Auto de la Geneva. Conform oficialilor Fiat, tranzitia de la coupe la cabrio nu a sacrificat foarte mult din spatiul interior disponibil, modelul pastrand scaunele din spate. Acoperisul retractabil din material textil este depozitat in portbagaj pentru a conserva spatiul interior al lui 500.

Fotografiile spion ale acestui model relevau faptul ca usile lui Fiat 500 Cabrio vor avea rame de geamuri, in stilul cabrio-urilor clasice de la producatorul italian. Imaginile furnizate ne prezinta doua versiuni ale lui 500, un cabrio conventional, fara rama a geamului si un cabrio in stilul modelelor clasice Fiat.

Motorizarile disponibile vor fi aceleasi cu cele ale versiunii coupe, anume doua motoare pe benzina de 1.2 si 1.4 litri. Spre deosebire de coupe, versiunea cabrio a lui Fiat 500 nu va avea un propulsor diesel. Surse din cadrul companiei italiene sugereaza faptul ca modelul va fi echipat cu un sistem stop-start care va opri motorul daca acesta functioneaza la relanti pentru perioade indelungate de timp. Astfel, noul 500 Cabrio va fi mai economic cu 8% fata de modelele coupe.

Sistemul stop-start va fi implementat in primavara si pe versiunea coupe, si ar putea sa fie introdus si pe restul gamei Fiat.

Lansarea unei versiuni Abarth a lui Fiat 500 Cabrio este de asemenea asteptata. Fiat 500 Cabrio va fi disponibil la scurt timp dupa lansarea sa de la Salonul Auto de la Geneva.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru