Fiat nu se atinge de Dodge Challenger

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.12.2009
Grupul italian a declarat ca nu va altera identitatea unor muscle-car-uri precum Dodge Challenger. Nu vor scapa insa de logo-ul Fiat modele precum Nitro si Journey.

Americanii se tem ca influenta Fiat va afecta traditia si valorile brandurilor aflate sub umbrela Chrysler. Cu toate acestea, italienii au declarat ca nu se vor atinge de nume iconice precum Dodge Challenger, dar vor modela viitorul unor modele precum Journey si Nitro, care ar putea fi vandute sub logo-ul Fiat, cel putin in Statele Unite si America Latina.

Initiativa Fiat va duce la crearea unei imagini puternice a brandului peste Ocean, cu ajutorul unor produse croite special pentru publicul american. Intr-un interviu recent, Sergio Marchionne, artizanul relatiei Fiat-Chrysler, a declarat ca "Challenger este o masina americana prin definitie si nu poate fi transformata in nimic altceva."

In schimbul celor doua model furate din ograda Dodge, Fiat le va pune la dispozitie celor de la Chrysler doua modele italiene de traditie, Ypsilon si Delta, care vor renunta la logo-ul Lancia in favoarea celui american pe aproape toate pietele europene. Italia ramane insa locul unde Lancia va continua sa existe.

Jeep si proaspat infiintatul brand Ram nu vor fi date uitarii, marcile americane urmand sa debuteze pe Batranul Continent cu modelele pick-up sub cupola Fiat Professional, dedicata vehiculelor comerciale.

Momentan nu exista informatii despre data lansarii produselor Ram pe piata europeana.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • LANCIA
    si asa a devenit LEGENDA brandul Lancia, pacat !
    4 1
  • :(
    Lancia marca cu cele mai celebre modele sa se vanda sub alta sigla pe batranul continet... DEZAMAGITOR !!! Ce face si globalizarea asta auto...
    5 0
  • O mica greseala
    "In schimbul celor doua model furate... "

    ...modele!


    Pacat de Lancia
    1 0
  • panasonic10
    dodge
    nenorocitii astia d italieni! sa stea reaq la ei acasa c se baga ei peste industria auto din SUA! americanii fac masini adevarate nu italienii! american rulz!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru