Feedback

Fiat Panda ar putea primi şi o versiune Abarth

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.11.2011
Noul Fiat Panda ar putea primi o versiune Abarth în 2013. Potrivit celor de la AutoExpress, modelul va costa aproximativ 17.000 de euro pe piaţa din Regatul Unit şi va dezvolta peste 110 CP.

Potrivit unor surse citate de AutoExpress, Abarth lucrează la o versiune de performanţă a lui Fiat Panda. Modelul ar trebui să debuteze pe piaţă în 2013 şi va costa în jur de 17.000 de euro. Printre caracteristicile sale se numără un kit de caroserie agresiv, o suspensie sport, un sistem de frânare mai performant şi jante din aliaj de 16 inch. Motorizarea va fi şi ea îngrijită de cei de la Abarth, o unitate de cel puţin 110 CP fiind luată în vizor.

Motorizarea va fi un TwinAir de 875 cmc, supraalimentat, despre care se spune că va dezvolta cel puţin 112 CP. Graţie respectivei motorizări, circa 8.5 secunde vor fi necesare pentru sprint-ul 0-100 km/h, iar viteza maximă va fi de 177 km/h. Dacă nu v-au impresionat aceste valori, modelul va avea un consum mixt de 4.7 litri la sută. La nivelul interiorului, modelul va avea scaune sport, un schimbător de viteze cu cursă scurtă şi un nou volan, cu un design mai sportiv.

Cea mai performantă versiune a lui Fiat Panda anunţată este un TwinAir Turbo de 0.9 litri, care oferă 85 CP. Unitatea respectivă dezvoltă un cuplu maxim de 145 Nm la 1.900 rpm şi are un consum mediu de 4.0 litri la sută. Panda ar putea avea şi o versiune 4x4, dar nu există nicio informaţie privind respectivul model şi o eventuală implicare Abarth la nivelul platformei tehnice.

Via | Autoexpress

Comentarii (1)

  • hmm..
    un panda 4x4 preparat abarth, de 110-120 de cai nu suna deloc rau.
    nu stiu daca si pretul de 17000 pare la fel.
    sa vedem daca si unde va fi lansat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru