Firmele de leasing recupereaza tot mai multe masini

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.03.2009
In ultimele luni ale acestui an, firmele de leasing din Romania au recuperat peste 3000 de bunuri de la clientii care nu au mai putut plati ratele.

Criza economica a afectat grav si firmele de leasing care se vad nevoite in prezent sa recupereze bunurile care nu mai pot fi platite de populatie. Ratele neplatite au facut ca, in ultimele luni, peste 3000 de bunuri, in special masini, sa se reintoarca la firmele de leasing.

Directorii firmelor de leasing afirma ca acesta este cel mai mare val de recuperari de bunuri din istoria pietei, numarul fiind impresionant daca socotim faptul ca in cadrul anului trecut nu au existat decat cateva sute de recuperari. Din cauza acestui fenomen, firmele de leasing s-au vazut nevoite sa scoata la vanzare bunurile reposedate, fie ca este vorba de automobile, de camioane sau de imobile.

Firmele de leasing incep actiunile pentru reposedarea bunurilor atunci cand clientul nu mai plateste ultimele doua sau trei rate consecutiv. Vechiul proprietar pierde nu doar bunul ci si ratele platite impreuna cu avansul.

Cea mai mare companie de pe piata leasingului, UniCredit Leasing, a declarat ca in ultimele luni a recuperat aproximativ 130 de masini de la clientii care nu au mai putut plati ratele.

In prezent, cel mai scump automobil reposedat unei firme de leasing este un Rolls Royce Phantom Cabriolet, ajuns din nou in "curtea" Tiriac Leasing unde se vinde cu 349.000 de euro.

via | ZF

Comentarii (1)

  • Link
    Vreau link sa-mi iau si eu o sacosa de sh-uri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru