Fisker Karma S Cabrio vine la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.02.2009
Fisker va prezenta versiunea decapotabila a modelului Karma la Geneva, precum si strategia marcii in Europa.

Oficialii Fisker au anuntat ca isi vor prezenta strategia pentru Europa la Salonul Auto de la Geneva, unde vor dezvalui si pretul lui Karma. Pe langa aceasta, Fisker va anuntat si data la care modelul va fi disponbil in noua sa retea de dealeri din Europa.

Fisker Karma va fi disponbil in Statele Unite ale Americii incepand cu luna noiembrie a acestui an si va avea un pret de 87.900 dolari. Versiunea europeana a acestui model va fi disponibila, cel mai probabil, incepand cu anul 2010 si va avea un pret apropiat de cel al versiunii americane.

Desi Fisker este o companie americana, modelul Karma va fi construita in Finlanda de catre compania Valmet. Nu mai putin de 15.000 unitati vor fi construite in fiecare an, dintre care jumate vor fi pregatite pentru piata europeana. Trenul de rulare al lui Karma se numeste Q-Drive si ii confera o autonomie de 80 kilometri in modul electric. Dupa primii 80 de kilometri, un motor ECOTEC de 2.0 litri se transforma in generator electric si incarca bateria litiu-ion a lui Karma.

Trenul de rulare hibrid al acestui model dezvolta 408 CP si un cuplu motor de 1.300 Nm, ceea ce ii permit lui Karma sa atinga 100 km/h in 5.8 secunde. Viteza maxima a acestui model este de 201 km/h. Fisker va prezenta la Salonul Auto de la Geneva si conceptul Karma S in versiunea decapotabila, care va intra in productie in anul 2011.

Via | MotorAuthority

Taguri: Fisker, Geneva, Karma, s

Comentarii (2)

  • pt dl. avarvarii
    uite domnule inca o problema care lasa loc de inspiratie. Cum va arata acest automobil in versiunea finala. Oare cu faruri de EOS?
    Hmmmmmm
    0 0
  • eh
    eu cred ca masina ce e in poza e masina finala.....nus sigur dar daca am dreptate e stas ca masina arata cool....eu nam vazut in nici un articol cu acest fisker sa se spuna ca e concept......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru