Ford a dezvaluit noul motor EcoBoost de 1.6 litri si 180 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.09.2009
Ford a prezentat noul sau motor EcoBoost de 1.6 litri la Salonul Auto de la Frankfurt. Unitatea supraalimentata de 1.6 litri dezvolta 180 CP si inlocuieste toate motoarele aspirate cu patru cilindri din gama Ford.

Americanii de la Ford au prezentat noul lor motor EcoBoost de 1.6 litri, care va echipa 80% din modelele din gama sa incepand cu anul 2010. Noua unitate are rolul de a inlocui propulsoarele aspirate cu patru cilindri, care au o cilindree apropiata de 2 litri. Motorul EcoBoost de 1.6 litri dezvolta 180 CP si va echipa numeroase SUV-uri si CUV-uri din gama Ford, precum si anumite modele din segmentul C, cum ar fi Focus si C-Max.

La fel ca toate motoarele din noua familie EcoBoost, unitatea de 1.6 litri beneficiaza de tehnologia injectiei directe, o turbina cu geometrie fixa si un sistem de distributie variabila dubla. Motoarele EcoBoost de la Ford vor fi construite si in Romania la fabrica din Craiova, dar abia din anul 2011. Ford intentioneaza sa produca 300.000 motoare EcoBoost pe an in Craiova incepand cu 2011, dar acestea nu vor fi de 1.6 litri, ci vor avea o cilindree mai mica.

Via | Ford

Comentarii (1)

  • un mic ooops
    turbina cu geometrie fiza? :P
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru