Ford ar putea produce versiunea electrica a lui Transit la Craiova

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.12.2008
Constructorul american se gandeste la dezvoltarea unei versiuni electrice a modelului Transit. Actualul vehicul comercial va fi produs din 2009 la Craiova.

Criza financiara in care se afla in acest moment Ford, i-a determinat pe oficialii companiei sa prezinte un plan de salvare Congresului american. Potrivit comunicatului publicat de oficialii constructorului din Detroit, planul de restructurare include, printre altele, si lansarea unui vehicul comercial usor, complet electric, alimentat cu baterii.

Speculatiile au fost repede spulberate de o declaratie oficiala a presedintelui Allan Mulally, care a afirmat ca vehiculul comercial electric va fi dezvoltat in Europa pe baza actualului Ford Transit. Americanii au nevoie de un vehicul usor, cu o platforma care sa suporte tehnologia electrica, ceea ce inseamna ca Transit se dovedeste o solutie viabila.

Speculatiile care se nasc in urma anuntului facut de Alan Mulally vizeaza insa Romania, mai precis uzina de la Craiova. Atunci cand oficialii americani au semnat actele de preluare a fabricii cu Guvernul roman, John Fleming, presedintele Ford Europa, a declarat ca primul model produs la Craiova va fi Transit Connect, acesta urmand sa debuteze pe piata locala la jumatatea lui 2009.

Am putea asista asadar la o solutie de rezerva a americanilor, care sa includa fabrica romaneasca. Solutia vehiculului comercial electric ar putea sosi chiar de la Craiova, unde Ford ar putea dezvolta o linie de asamblare pentru versiunea alimentata cu baterii a modelului Transit. Ramane de vazut daca speculatiile vor ramane doar la acest stadiu sau vor fi intarite de o declaratie oficiala.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru