Ford Focus Econetic va consuma 3.5 litri la sută

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Salonul Auto de la Amsterdam va marca debutul celei mai economice compacte de pe piaţă. Aceasta se numeşte Ford Focus Econetic şi vine cu un motor diesel de 1.6 litri şi 105 CP.

Oficialii Ford au anunţat că vor lansa o versiune Econetic a lui Focus, care va avea cel mai scăzut consum de carburant din clasa compactă. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Amsterdam şi va avea un consum mediu de 3.5 litri la sută. Noul Focus Econetic vine cu un motor turbodiesel de 1.6 litri, care oferă 105 CP şi emite mai puţin de 95 de grame de CO2 pe kilometru. Spre comparaţie, motorizarea TDCI de 1.6 litri din oferta noii generaţii de Focus are un consum de 4.2 litri la sută, cel mai redus din segment la această cilindree. În ceea ce priveşte concurenţa, versiunea BlueMotion a lui Golf oferă tot 105 CP şi are un consum mediu de 3.8 litri la sută. Opel are o versiune ecoFLEX a lui Astra care este echipată cu un motor CDTI de 1.3 litri şi 95 CP care consumă, în medie, 3.9 litri la sută.

Motorul noului Ford Focus Econetic vine cu un nou sistem de injecţie şi un turbocompresor special. Alături de acestea, modelul Focus Econetic vine cu sistemul stop-start, regenerarea energiei pierdute la frânare, anvelope cu rezistenţă scăzută la rulare, o cutie de viteze revizuită, un indicator de schimbare a treptelor şi sistemul de închidere sau deschidere automată a fantelor de aerisire din grila faţă, care reduce emisiile de CO2 cu două procente, spun cei de la Ford.

Viitorul Ford Focus Econetic va fi oferit atât în versiune hatchback cu cinci uşi, cât şi în versiune Wagon. Un eventual model Sedan cu elementele Econetic nu este luat în considerare pentru moment.

Modificările operate acestui model îi vor ridica preţul faţă de celelalte versiuni diesel ale lui Focus, dar diferenţa poate fi recuperată în timp printr-un consum şi mai scăzut de carburant.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • MyFord
    Econetic
    Bravo,Ford!! Face legea in clasa compacta.
    12 4
  • ce-i aia 3,5%??? vreau sa vad realitate nu prostii, is satul de chestii stupide, nu numai la ford ci la toata gama de masini, hai sa fim seriosi!!!
    Realitatea e alta, nu mai umblati cu prostii...
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru