Ford Fusion Hybrid este Masina Anului in America de Nord

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.01.2010
Ford a castigat premiile Masina Anului si Utilitara Anului in America de Nord la Salonul Auto de la Detroit. Modelele castigatoare sunt Fusion Hybrid si Transit Connect.

Ford a primit doua premiii "Masina Anului" la Salonul Auto de la Detroit. Constructorul american de automobile a castigat cate un premiu cu modelele Fusion Hybrid si Transit Connect. Editia 2010 este cea de-a treia din ultimii 17 ani in care un constructor castiga premiul atat pentru "Masina Anului", cat si pentru "Utilitara Anului". Ultimul producator care a primit cele doua distinctii in aceeasi zi a fost Honda, care a castigat in 2006 cu modelele Civic si Ridgeline.

"Castigarea ambelor premii prestigioase este confirmarea faptului ca unul dintre planurile Ford functioneaza corespunzator – acela de a furniza produse de top clientilor nostri.", a declarat Mark Fields, presedintele diviziei americane a marcii Ford.

Ford Fusion Hybrid a invins rivali precum Buick LaCrosse si Volkswagen Golf GTI in cursa pentru Masina Anului in America de Nord. Fusion Hybrid este cel de-al patrulea hibrid care castiga acest premiu in ultimii 17 ani si este cel de-al doilea hibrid de la Ford care reuseste aceasta performanta.

Ultimul hibrid de la Ford care a obtinut aceasta distinctie a fost Escape Hybrid.

Ford Transit Connect a surclasat finalistii din clasa sa precum Chevrolet Equinox si Subaru Outback. In cadrul clasei sale, modelul Transit Connect este cel de-al saselea Ford care reuseste sa castige acest premiu. Ford este astfel cel mai de succes competitor al clasei utilitare(Truck) din ultimii 17 ani si este,totodata, castigatorul en-titre al acestei distinctii.

Premiile Masina si utilitara anului sunt date in functie de numerosi factori cum ar fi inovatia, design-ul, siguranta, manevrabilitatea, satisfactia soferului si valoarea produsului respectiv. Juriul acestei competitii este format din 49 de jurnalisti auto din Statele Unite ale Americii si Canada, care voteaza pentru aceste vehicule care trebuie sa fie complet noi sau schimbate substantial pentru a fi eligibile pentru participarea in editia din anul respectiv.

Via | Ford

 

Comentarii (3)

  • marius
    ford Craiova
    @automarket
    NIMIC despre Ford -Craiova....s-a inchis fabrica?
    1 0
  • mircea
    @marius
    Nu, dar asteptam sa se deschida cu adevarat, sa zic asa :)
    1 0
  • disperatii
    sa ajungi sa alegi un model lansat in 2006 ca si masina anului 2010 ... ca sa nu mai vorbesc de transit connect ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru