Ford, GM si Chrysler si-au pregatit noua strategie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.11.2008
Cei trei mari producatori de automobile din Detroit sunt gata sa isi prezinte planul de supravietuire in fata congresului american.

General Motors, Ford si Chrysler au primit inca o sansa din partea congresului american pentru a primi un imprumut de 25 miliarde de dolari. Cei trei producatori din Detroit au pregatit al doilea plan de supravietuire, pe care urmeaza sa il prezinte congresului in speranta ca le va fi aprobat imprumutul salvator.

Congresul american a stabilit data de 2 decembrie 2008 ca data limita pentru a finaliza planurile si va amana toate adunarile din saptamana respectiva pentru a cantari propunerea producatorilor de automobile din Detroit.

Congresmenii americani asteapta numeroase detalii, acestia cerand un sumar de 12 pagini din planurile de restructurare alaturi de un document de 100 pagini care va detalia planurile pe larg. Sumarul de 12 pagini va fi facut public, pe cand documentul intreg va ramane confidential pentru ca include detalii confidentiale ale producatorilor.

Cele trei companii au consumat aproape 18 miliarde de dolari in al treilea segment al acestui an si trebuie sa explice cum vor folosi banii primiti pentru a se putea intoarce pe calea profitului. Ford se afla intr-o situatie financiara ceva mai buna decat GM si Chrysler, dar cei trei producatori sunt in fata unui an extrem de dificil.

Vanzarile GM in octombrie au fost cu 45% mai mici in comparatie cu acceasi perioada a anului trecut.

Via | WorldCarFans

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru