Ford lanseaza versiunea Tri-Fuel a lui Mondeo in aprilie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.03.2009
Ford va lansa o noua versiune a lui Mondeo care poate functiona fara probleme atat cu benzina, cat si cu etanol sau GPL.

Esential

1.311 kilometri este autonomia lui Ford Mondeo Tri-Fuel.
70 de litri de carburant pot fi alimentati in rezervorul de bezina si etanol al lui Ford Mondeo Tri-Fuel.

Divizia europeana a companiei Ford isi va mari gama de vehicule flex-fuel odata cu adaugarea unei noi versiuni a lui Mondeo. Ford va introduce o versiune Tri-Fuel a lui Mondeo, care va fi capabila sa functioneze cu benzina, etanol sau GPL. Noul model va fi prezentat la Salonul Auto de la Leipzig.

Ford Mondeo Tri-Fuel va fi disponibil atat in versiunea sedan, cat si in versiunile hatchback si wagon. Singura motorizare disponibila este o unitate Duratec de 2.0 litri care dezvolta 145 CP. In timp ce vehiculul este capabil sa functioneze cu trei tipuri diferite de carburant, Mondeo Tri-Fuel va avea numai doua rezervoare de combustibil, deoarece benzina si etanolul pot fi amestecate si folosite in orice concentratie dintre cele disponibile la pompa.

Rezervorul care depoziteaza benzina si etanol are o capacitate de 70 litri, pe cand rezervorul GPL are o capacitate de 49 de litri. Cu ambele rezervoare de carburant pline, versiunile sedan si hatchback ale lui Mondeo vor putea parcurge 460 km functionand cu GPL si inca 850 km functionand cu benzina sau etanol. Autonomia acestui model urca astfel la 1.311 kilometri atunci cand foloseste ambele rezervoare de carburant.

Versiunea wagon a lui Mondeo Tri-Fuel are o autonomie de 1230 kilometri din cauza rezervorului de GPL mai mic cu care aceasta versiune este echipata. Ford Model Tri-Fuel va fi disponibil pe piata europeana incepand cu luna viitoare, pretul de pornire al acestui model fiind in jur de 27.500 euro.

Via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • Gheorghe
    Io nu cred ...
    Eu am o dacia 1100 , masina buna , cum se faceau pe vremuri , din tabla , otel ..nu plastice de farfurii ca astazi , si cu toate astea mi-a luat ceva sa o fac sa mearga pe GPL ..si mecanica de pe ea nu se compara cu mecania facuta in ziua de azi , pe calculator ..ce este facut de meserias , meserias ramane !
    0 0
  • Pt Gheorghe
    Succes cu taxa de poluare Gheorghe !
    0 0
  • Vasile
    Bah Gheorghe!!!
    Scuip tarani ca tine din al meu Aro 10 la fiecare jonctiune de autostrada!
    0 0
  • Gheorghe
    revin ..
    Multam de urare Adi ;-) ..ba vasile ba ..nu stiam eu care este orasanu' care s-a infipt cu SUV-ul lui , ARO 10 pe marginea drumului :-P
    0 0
  • ioio...N
    trabantul galben
    vai de cap' vostru...voi de trabant ati auzit? Cel mai ecologist SHOOTING-BREAK din lume, caroserie din PET-uri reciclate, 2 (doi) cilindri in linie, SIMULTANEOUSLY DOUBLE-fuel engine, benzin amestecata cu uleiul de la cartofii de dimineata. S-au gasit cativa mai cu bani isi i-au SUV-uri si nu vad ca populatia merge in masini mici si ecologiste...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru