Ford Mondeo primeşte motorul pe benzină de 1.6 litri şi 160 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Ford anunţă introducerea unui nou motor pe benzină în gama lui Mondeo. Modelul, supus recent unui facelift, primeşte unitatea Ecoboost de 1.6 litri, care o înlocuieşte pe cea de 2.0 litri şi 145 de cai, existentă în prezent.

Esential

5.7 litri la 100 de kilometri este consumul lui Ford Mondeo echipat cu motorul de 1.6 litri, 160 de cai putere.
215 km/h este viteza maximă pe care o poate atinge Mondeo facelift cu motorul Ecoboost

Pentru a atrage clienţii din segmentul mediu, Ford anunţă introducerea unui nou motor în gama proaspăt revizuitului Mondeo, prezentat în toamna acestui an la Salonul de la Paris.

Modelul de clasă D primeşte sub capotă o nouă unitate Ecoboost, mai exact propulsorul de 1.6 litri şi 160 de cai putere, care vine să înlocuiască actualul motor de 2.0 litri şi 145 de cai putere, disponibilă şi în România de la 22.950 de euro.

Potrivit comunicatului oficial emis de Ford, noul motor va ajuta Mondeo dă obţină un consum mediu de numai 5.7 litri la 100 de kilometri şi o rată a emisiilor de 158 g/km. În aceste condiţii, Mondeo câştigă 160 de kilometri la capitolul autonomie, comparativ cu vechiul motor de 2.0 litri.

Asistat de o cutie manuală cu şase rapoarte, propulsorul de 1.6 litri este capabil să propulseze modelul de la 0 la 100 de km/h în 9.3 secunde, garantând în acelaşi timp o viteză maximă de 215 km/h.

Propulsorul pe benzină este disponibil deja pe C-Max, iar în viitorul apropiat va fi regăsit şi pe fraţii mai mari ai acestuia, S-Max şi Galaxy. 

via | autocar

Comentarii (4)

  • foarte bine...unele firme inteleg ca o masina inseamna si motor nu numai design si....gadgeturi..foarte bun raportul putere- capacitate si...evident, si nu in ultimul rand, consum...
    10 3
  • ramane de vazut cat de fiabil este...
    4 9
  • A descoperit si Ford benzinarele turbo de litraj mic :)
    3 1
  • @mda
    Ford-urile nu au probleme in acest sens
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru