Ford MyKey vine şi în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.09.2011
Oficialii Ford au anunţat că vor oferi sistemul MyKey şi pe piaţa din Europa începând cu anul 2012. Acesta ajută la temperarea tinerilor atunci când se află la volan.

Ford va oferi sistemul MyKey şi pe piaţa din Europa pentru anumite modele din gamă începând cu anul viitor. Sistemul le permite părinţilor să configureze cheia încredinţată unui şofer începător/tânăr astfel încât acesta să nu poată să depăşească o viteză anume, să nu poată să ridice volumul sistemului audio peste un anumit prag şi să încurajeze utilizarea centurii de siguranţă. Sistemul s-a dovedit a fi popular în Statele Unite ale Americii, unde tinerii îşi pot obţine permisul de conducere înainte de împlinirea vârstei de 18 ani. Sistemul MyKey opreşte sistemul audio până când centurile de pe locurile din faţă nu au fost cuplate, iar sistemul de control al stabilităţii nu poate fi decuplat pe vehiculele echipate cu MyKey decât dacă este folosită cheia principală.

"Ford MyKey adaugă o nouă dimensiune în materie de siguranţă atunci când le oferă şoferilor tineri tehnologie care încurajează conducerea responsabilă şi le limitează expunerea la riscuri inutile, indiferent de vârsta sau de experienţa lor.

În mod special, MyKey le conferă părinţilor linişte sufletească atunci când le dau copiiilor cheia de la maşină. Şoferii care nu au experienţă sunt cei mai riscanţi pe şosea. Cu cât putem să limităm viteza şi elementele care distrag atenţia, cu atât mai bine." a declarat Peter Patzelt, arhitectul tehnologiei MyKey.

Potrivit unui studiu, peste 50% dintre persoanele intervievate spun că şi-ar lasaă copiii să conducă mai des dacă ar avea un automobil echipat cu MyKey. Cercetările ne arată faptul că şoferii europeni cu vârsta de până la 25 de ani au de trei ori mai multe şanse decât şoferii experimentaţi să fie implicaţi într-un accident fatal.

În perioada 1999-2008, circa 58.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au murit în urma accidentelor rutiere din Europa. Viteza excesivă a provocat 30% din accidentele în care au fost implicaţi şoferi tineri de sex masculin din Europa, în timp ce 21% din accidentele în care au fost implicate şoferiţe au la bază viteza excesivă. Sistemul MyKey de la Ford permite limitarea vitezei maxime la 140 km/h şi prezintă avertizări sonore şi luminoase la depăşirea unui prag cuprins între 70 şi 100 km/h.

Via | JustAuto

Comentarii (2)

  • Eu nu sunt parinte, dar mi se pare o idee excelenta. Implementarea va fi usoara, deoarece la Ford oricum se salveaza setarile masinii pe cheie. Totul va depinde de parinti, ca atunci cand le cumpara masini de 300CP la 18 ani, sa nu le dea decat cheia restrictionata. Poate asa nu se vor mai infige cu 200km/h in copacii din Mamaia si sa arda ca sobolanii in masina dupaia...
    Poate dupa ce se va dovedi utila si in Europa, va fi adoptata si de alti constructori.
    2 0
  • crysti09
    hmmm
    Oare copii care primesc masini de 300 CP nu isi permit sa "decodeze" sistemul?
    De altfel nici eu nu prea merg cu viteza maxima 140 km/ora ))) oricum ideea e buna2
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru