Ford pregăteşte un scaun cu monitor cardiac pentru şofer

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.05.2011
În viitor, şoferii unor modele Ford vor avea un monitor cardiac integrat în scaun. Acesta poate detecta un infarct şi poate să avertizeze şoferul că ar putea avea o boală cardiovasculară.

Ford lucrează la un scaun care să integreze un monitor cardiac fără să deranjeze şoferul. Respectivul scaun are rolul de a detecta starea şoferului şi gradul de alertă al acestuia. Spre exemplu, dacă şoferul are probleme cardiovasculare sau suferă un atac de cord, scaunul respectiv va detecta acest lucru şi poate să contacteze salvarea. Cei de la BMW au dezvoltat un sistem care suna la serviciile de urgenţă dacă detectează un infarct, dar acela nu utilizează un monitor cardiac. În schimb, cei de la Ford promit o altă utilitate pentru acest sistem, cea de a detecta din timp probleme cardiace.

"La fel ca în medicină, cu cât se descoperă o problemă mai devreme, cu atât este mai uşor de trata. Această tehnologie are potenţialul de a diagnostica problemele cardiovasculare pe care şoferul nici nu ştie că le are, dacă există.", a declarat Dr. Achim Lindner, ofiţer medical pentru Centrul European de Cercetare şi Inovaţie de la Ford.

Sistemul utilizează şase senzori implementaţi în scaun pentru a detecta impulsurile electrice generate de bătaia inimii.

Implusurile sunt stocate şi intepretate de un calculator, iar modificările pot fi şi ele înregistrate în memoria respectivului dispozitiv. Reprezentanţii Ford consideră că implementarea la scară largă a acestui sistem va fi extrem de utilă în viitor, deoarece vârsta medie a şoferilor este în creştere. În plus, creşterea nivelului de trai, dar şi a condiţiilor de stres, va duce la creşterea riscului de incidenţă a bolilor cardiace, dar şi a speranţei de viată, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca oamenii să conducă la vârste mai înaintate decât în prezent.

Via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • :)
    Va aparea un mesaj de genul "Domnule Smith, trageti pe dreapta daca vreti sa muriti singur" :)
    2 1
  • Multi cu probleme cardiace de care nu stiu...
    ...si care nu ar trebui sa conduca. (Mai ales pe soselele/strazile super stresante din Romania.)
    Un adaos necesar ar fi sa si pastreze datele inregistrate pentru o verificare chiar si post-mortem ( ;) GT-R)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru