Ford se intelege cu sindicatul auto american

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.11.2007
Ford va infiinta un fond de administrare a fondurilor de asigurari medicale, conform noii intelegeri cu UAW.

Esential

13,2 miliarde de dolari este contributia gigantului american la fondul de asigurari medicale.

Ford anticipeaza ca va realiza economii anuale de un miliard de dolari, in urma infiintarii unui fond de administrare a fondurilor de asigurari medicale, in cadrul unui nou contract de munca negociat cu sindicatul United Auto Worker (UAW), transmite Mediafax.

UAW a anuntat ca angajatii Ford au ratificat noul contract pe termen de patru ani, finalizand astfel seria de negocieri ale sindicatului cu cei mai mari producatori americani de automobile, care au inclus si greve de scurta durata la General Motors si Chrysler.

Ford a anuntat ca va face o plata initiala de 2,7 miliarde de dolari pentru finantarea fondului de administrare, care ar urma sa fie creat in ianuarie 2010. Contributia totala a Ford la acest fond va fi de 13,2 miliarde de dolari, suma care va include si transferul a 3,8 miliarde de dolari, din programele existente de asistenta medicala.

Noul contract de munca prevede un nivel de salarizare de 14,2 dolari pe ora, pentru noii angajati. Incluzand beneficiile, plata se ridica la 26-31 de dolari pe ora.

Noii angajati vor plati mai mult pentru asistenta medicala decat actualii muncitori.

Taguri: Ford

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Fantastic
    Intelegerea muncitorilor a fost fantastica. Care din VOI ati semna un contract cu o reducere de salariu spre binele firmei la care lucrati. Dar Ford a pus problema financiara pe masa de negocieri si sindicatul a luat in sfarsit o directie de lunga durata care va oferi sansa ca Ford sa revina in fortza.
    Si asa va fi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru