Ford va prezenta un nou concept de segment mini la Beijing

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.04.2010
O echipa de design globala a celor de la Ford a dezvoltat un concept de segment A care prezinta o asemanare surprinzatoare cu noul Audi A1. Modelul se numeste Ford Start Concept si va debuta la Salonul Auto de la Beijing.

Americanii de la Ford vor prezenta primul lor concept din ultimii trei ani la Salonul Auto de la Beijing. Acesta se numeste Start Concept si este echipat cu un motor EcoBoost cu trei cilindri care are o cilindree de 1.0 litri. Modelul este echipat cu o transmisie manuala si furnizeaza acelasi nivel de putere si cuplu motor cu un motor cu patru cilindri, in timp ce ofera un consum de carburant extrem de scazut, apropiat de nivelul unui motor aspirat cu trei cilindri. Motorul EcoBoost al acestui model beneficiaza de injectie directa si este supraalimentat cu o turbina. Unitatea de 1.0 litri este cuplata unei transmisii manuale cu sase trepte, care ar trebui sa o ajute sa obtina un consum si mai bun de carburant.

Ford nu a anuntat inca o versiune de productie a acestui concept, care a debutat astazi la Salonul Auto de la Beijing. Modelul a fost inspirat de tendinta globala de urbanizare si de popularitatea in crestere a modelelor de clasa mica – iar Ford Fiesta ar fi un exemplu de luat in seama in acest sens.

Conceptul Ford Start prefigureaza un model care va raspunde nevoilor consumatorilor care traiesc intr-un mediu urban si au nevoie de o solutie economica si ecologica de transport. In acest moment, cei de la Ford estimeaza ca peste 50% din populatia globului locuieste intr-o zona urbana, iar numarul locuitorilor planetei care traiesc intr-un oras va creste cu 20 de procente in urmatorii 40 de ani. Tocmai de aceea, Ford considera ca producatorii de vehicule trebuie sa construiasca modele din ce in ce mai mici, pentru a raspunde nevoilor presante ale consumatorilor moderni.

Emisiile de CO2 ale noului model se inscriu sub pragul de 100 grame per kilometru, iar performantele lui Start ar trebui sa atinga un nivel impresionant gratie noului propulsor. Design-ul lui Ford Start Concept a fost realizat de o echipa globala care lucreaza la Studioul de Concept Strategice din California al celor de la Ford si imbina un motor de noua generatie, cu elemente aerodinamice de top si o masa extrem de redusa pentru a oferi un pachet prietenos cu mediul si cu emisii poluante cat mai scazute, pus in valoare de un aspect deosebit.

Via | Jalopnik

Comentarii (4)

  • tarziu
    Ford, "retardul" industriei auto !
    1 6
  • Vortex66
    @titi
    De aia se vand mai multe fieste decat golfuri asa-i?
    5 2
  • Etienne
    Ka de fitze
    Poate noul Ka ar fi avut mai mult succes daca ar fi aratat ca acest concept.
    1 0
  • ford-audi
    asemanarea izbitoare cu audi A1?! la ce? la roti? ca sant tot rotunde?...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru