Ford va scoate un Focus coupe, rival pentru VW Scirocco

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Ford va dezvolta pana la 10 variante de caroserie pentru noul Focus. Modelul compact va exista in varianta coupe, estate si cabrio.

Ford Focus va incerca sa indeplineasca cele mai variate cerinte ale clientilor mondiali, drept pentru care americanii au anuntat ca vor lansa in urmatorii ani pana la 10 variante de caroserie ale compactului.

Pana acum, publicul s-a bucurat de variantele C-Max si Grand C-Max ale modelului, urmand ca de la jumatatea acestui an sa primeasca noile variante dezvaluite la Detroit: hatchback-ul cu cinci usi si sedan. Bineinteles, la scurt timp dupa lansarea pe piata va sosi si varianta break, anticipata deja de multe site-uri de specialitate.

Ford are planuri mari cu Focus, intentionand sa dea nastere in urmatorii ani unei versiuni coupe, capabile sa egaleze sportivitatea rivalului Volkswagen Scirocco.

Mai mult decat atat, constructorul din Detroit va incerca o alta reteta pentru varianta decapotabila a compactei. Mai exact, Ford va inlocui acoperisul hard-top cu unul soft-top, spre care se indreapta toate sperantele unui succes de vanzari. Varianta coue si cea decapotabila ar urma insa sa fie produse in Statele Unite si sa fie mai apoi exportate in Europa intr-un numar redus de exemplare.

Noul Focus va sta si la baza viitorului Ford Kuga, care va fi disponibil in doua variante de caroserie, una cu cinci si una cu sapte locuri si ampatament marit. Cel-de-al zecelea model din gama Focus va fi, dupa cum probabil intuiati, o versiune electrica a modelului compact.

Comentarii (17)

  • george
    LA FEL DE URAT?
    ca si Focus-ul hatchback?
    8 11
  • ala din poza nu e coupe-ul. e tot hatchback-ul.
    si da, e urat cu spume
    6 11
  • ford
    este f. urat
    6 10
  • Rival ?????????
    Asta e concurenta pt VW Scirocco ? Foarte tare ! Buahaha !!!
    7 10
  • Regretul meu este ca s-a redus din agresivitatea partii din fata.
    6 5
  • Ford focus
    Frumusetea este un termen relativ. Daca unora nu le place, sigura le place altora. Noul Ford Focus hatchback nu este mai urat decat oricare alta marca din clasa lui, dimpotriva as putea spune. Dar mai cred si ca, pentru unii care sustin categoric faptul ca e urata, este valabila zicala "vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri".
    12 7
  • Focus
    Modelul prezentat aduce un plus de calitate pentru cei de la Ford.
    8 2
  • urata?
    sunt curios care va fi raportul de masini vazute pe strada dintre noul focus si scirocco.
    eu unul votez focus.
    4 11
  • Pt adi
    La noi raportul nu va sublinia calitatea si performantele . Va arata puterea de cumparare a romanilor si nu raportul intre caracteristicile acestor masini .
    4 4
  • dpdv al designului te faci de ras cu ea pe strada
    "vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri".

    Va rog nu mai folositi clisee din astea. Sunt unii care au bani de masini mult mai scumpe. Daca masina arata bine, nu avea nimeni nimic cu ea... era apreciata atat de visatori, cat si de cei cu cascavalu' in buzunar... insa opinia majoritatii spune ca e mai URATA decat generatia precedenta. ASTA E REALITATEA !
    8 7
  • Ford focus coupe
    Am Ford focus coupe modelul anterior si-s f.multumit.Deci eu zic ca asta e f.frumos si daca cel vechi e f.bun , asta vine cu multe alte imbunatatiri.
    8 5
  • Logic!
    Ce logica are asta! "de ford focusul vechi am fost multumit, deci (concluzie) noul focus e f.frumos" WHAT ?!!! :))))))))))))))))))
    4 7
  • ...
    Poate o sa iasa ceva bun, insa nu cred ca va fi un rival adevarat pentru Scirocco.
    4 3
  • hm
    ..... eu nu mai inteleg .... coupe cu 4 usi ?
    ce mai urmeaza ? cabrio combi ? monovolum roadster ?
    se strutzo-camileaza tot
    designerii devin tot mai ergonomici si practici si se duce dreacu toata frumusetea masinilor
    2 1
  • catalin
    focus
    este f frumos. eu am unul 2008, 1,6 , super , cel nou acum este extraordinar ca infatisare ...... va face furori , cine nu are .....strugurii sunt acrii.............
    0 1
  • Ford focus coupe
    Pai iti dai seama ca este ceva mai bun nu?Tehnologia avanseaza la fel ca si ani,si daca cel vechi e f.bun , cel nou o sa fie si mai bun.
    0 0
  • bmw power
    de ce mai baietiii lu tati? gandacul ala obosit de SCIROCCO vi se pare mai frumos?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru