FOTO EXCLUSIV* : Hyundai testează noul ic25

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.06.2010
Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu versiunea Hyundai a lui Kia Venga - un model pe nume ic25. Acesta ar putea să debuteze la Salonul Auto de la Paris din acest an.

Hyundai testează un nou model subcompact. Potrivit primelor informaţii, modelul se va numi ic25 şi foloseşte platforma lui Kia Venga. Noul Hyundai ic25 va rivaliza Opel Meriva, Skoda Roomster şi Renault Modus. Spre deosebire de alte modele Kia şi Hyundai care prezintă diferenţe mari în ceea ce priveşte design-ul, Hyundai ic25 şi Kia Venga prezintă multiple similarităţi, chiar şi în stadiul incipient de prototip. Cei de la Hyundai s-au mulţumit să ofere un set de blocuri optice noi, alături de o nouă bară faţă şi un posterior cu stopuri noi şi o bară de protecţie diferită.

Platforma lui Venga este preluată integral, iar motorizările vor fi aceleaşi pentru ambele modele. Astfel, noul model de la Hyundai va fi oferit atât cu o motorizare pe benzină, cât şi cu o unitate diesel. Interiorul va fi unul dintre elemente ce vor diferenţia cele două modele care împart atât de multe elemente. Cei de la Hyundai ar putea oferi o listă de opţionale ceva mai mare decât cea a fraţilor de la Kia, iar materialele în care va fi îmbrăcat interiorul lui ic25 ar putea fi de o calitate superioară celor oferite în Venga.

Acest lucru ar duce la diferenţierea mai bună a celor două modele în ceea ce priveşte preţul de achiziţie.

Debutul acestui model ar putea avea loc la Salonul Auto de la Paris din acest an. Motivul este simplu – reprezintă o versiune modificată subtil a lui Kia Venga, deci platforma şi motorizările sale sunt deja testate de inginerii coreeni, necesitând doar modificări subtile – dacă se vor aplica şi acestea.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru