FOTO EXCLUSIV* : Imagini noi cu Mercedes-Benz B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.12.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, fotografii spion cu viitorul Mercedes B-Klasse, model aşteptat să debuteze în decursul anului viitor.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu viitorul B-Klasse în timpul testelor de iarnă. Modelul va fi construit în mai multe versiuni de caroserie pentru a rivaliza BMW Seria 1 şi exemplarul din imagini este în versiunea hatchback. Sunt şanse ca Mercedes-Benz să dezvolte ulterior o versiune coupe şi chiar o versiune cabrio, dar nu există informaţii oficiale în acest sens. Gama de motorizări a lui B-Klasse va include numeroase propulsoare, fie diesel-uri de cilindree mică, fie unităţi otto supraalimentate. Sunt şanse ca Mercedes să ofere şi o versiune hibridă a lui B-Klasse.

Ulterior, cei de la Mercedes vor oferi şi o versiune AMG. Modelul respectiv se va lupta cu Volkswagen Golf R şi cu Audi S3. Motorul nu va fi un V8, aşa cum sugerau unele zvonuri, ci un motor turbo cu patru cilindri în linie, care va fi modificat de inginerii AMG pentru un plus de performanţă. Specialiştii din industrie sugerează că motorul respectiv ar furniza peste 250 CP, iar modelul ar fi echipat cu tracţiune faţă.

Dacă previziunile se vor adeveri, B-Klasse va deveni primul model AMG cu patru cilindri şi primul model AMG cu tracţiune faţă. În urmă cu 15 ani, Mercedes-Benz se pregătea să lanseze primul său model cu tracţiune faţă, criticat de puriştii mărcii.

Noua generaţie a lui B-Klasse este aşteptată să debuteze în 2011. Prima generaţie a fost întâmpinată foarte bine, reuşind să vândă peste 120.000 de unităţi în anul de debut. Noua generaţie este aşteptată să se vândă şi mai bine, deşi nu va intra pe piaţa din Statele Unite ale Americii de teama diluării imaginii de marcă. Mercedes nu a anunţat dacă doreşte să aducă B-Klasse pe piaţa din China, unde sunt preferate automobilele mai mari.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru