FOTO EXCLUSIV* : Imagini noi cu viitorul Mercedes B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.05.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, imagini spion noi cu viitorul Mercedes-Benz B-Klasse.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu Mercedes-Benz B-Klasse. Modelul va debuta la finalul acestui an şi va putea fi cumpărat începând cu prima parte a lui 2012. Prototipul surprins de suedezi pare să fie gata de producţie şi are un strat foarte subţire de camuflaj. Blocurile optice integrează un set de LED-uri similar cu cel prezent pe SLK, în timp ce influenţa conceptului BlueZERO este vizibilă la nivelul profilului acestui automobil. De asemenea, grila radiatorului prezintă aceeaşi tendinţă "verticală" pe care o au celelalte modele noi din gama constructorului din Stuttgart.

Potrivit unor zvonuri, noul B-Klasse va fi oferit în mai multe versiuni de caroserie, printre care putem enumera un sedan, un coupe şi un crossover, pe lângă "tradiţionalul" hatchback cu cinci uşi din imaginile alăturate. În ceea ce priveşte motorizările, nemţii au preluat câteva unităţie de la Renault, care includ motoare pe benzină de 1.2, 1.4 şi 1.8 litri, supraalimentate pentru a furniza un plus de putere şi un nivel bun al consumului de carburant.

B-Klasse va beneficia şi de o motorizare diesel de la Renault, care va avea o cilindree de 1.6 litri. Noile Mercedes A şi B-Klasse vor fi construite pe o platformă complet nouă, versiunile celor două modele urmând să fie completate de modele care îşi vor face debutul absolut în gama constructorului din Stuttgart. Vorbim de un crossover compact care va fi poziţionat sub GLK şi se va bate cu viitorul Audi Q3 şi cu X1, de un coupe cu patru uşi şi de o versiune shooting break a acestuia.

Pe lângă motorizările convenţionale, Mercedes-Benz va oferi şi o versiune hibridă a lui B-Klasse. Ulterior, nemţii vor realiza o versiune 100% electrică şi o versiune alimentată cu hidrogen. În ceea ce priveşte transmisiile, B-Klasse va avea fie o transmisie manuală cu şase trepte, fie o transmisie cu şase trepte şi dublu ambreiaj. Viitorul B-Klasse va beneficia şi de un sistem stop-start pentru reducerea emisiilor de CO2 în mediul urban.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (1)

  • daniel
    daca masina asta vrea sa fie competentul golf-ului, de ce fac din nou gen Golf plus, care se vinde la fel de slab, oricat de popular ar fi cel "simplu"
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru