FOTO EXCLUSIV* : Lamborghini testează Gallardo Superleggera Spyder

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.07.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale versiunii Spyder a lui Lamborghini Gallardo Superleggera.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu un nou model Lamborghini în timpul testelor de pe circuitul de la Nurburgring. Modelul reprezintă o versiune Spyder a lui Gallardo LP570-4 Superleggera. Cei de la Lamborghini au realizat astfel o versiune decapotabilă a versiunii ultra-uşoare a celui mai puternic Gallardo cu tracţiune integrală disponibil pe piaţă. Dat fiind aspectul prototipului testat, ne putem aştepta la un debut în viitorul apropiat, poate chiar la Salonul Auto de la Paris din această toamnă.

Modificările estetice sunt subtile în comparaţie cu modelul de la care s-a pornit, singurele diferenţe fiind marcate de barele de protecţie faţă-spate şi de eliminarea spoilerului spate. Eleronul a fost eliminat deoarece nu îşi avea locul pe un model cabrio şi barele de protecţie alături de difuzoarele de aer aferente au dimensiuni ceva mai mici deoarece performanţele acestora nu trebuie să fie la fel de ridicate precum în cazul versiunii coupe a acestui model.

Lamborghini Gallardo Superleggera este cu 70 de kilograme mai uşor decât versiunea standard a lui LP570-4. Din moment ce un model cabrio este întodeauna mai greu decât versiunea coupe, ne putem aştepta la o diferenţă ceva mai redusă de masă între cele două modele.

Motorul V10 de 5.2 litri al acestui model dezvtolă 570 CP la 8.000 rpm şi oferă un cuplu motor maxim de 540 Nm la 6.500 rpm. În standard, modelul este oferit cu o transmisie E-Gear cu şase trepte, dar clienţii pot opta pentru o cutie de viteze manuală fără niciun cost adiţional. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde şi accelerează de la 0 la 200 km/h în 10.2 secunde. Viteza maximă a acestui model este de 325 km/h. Emisiile şi consumul de carburant au fost reduse cu 20.5 procente în comparaţie cu generaţia precedentă a acestui model.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (2)

  • Waaaaa... =p~
    4 0
  • adrianadi
    este super si fabuloasa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru