FOTO EXCLUSIV* : Mercedes testează noul B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 31.01.2011
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, imagini spion cu viitorul B-Klasse, suprins în timpul testelor de iarnă.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu Mercedes-Benz B-Klasse. Modelul este aşteptat să debuteze în cea de-a doua parte a lui 2012, iar prototipul surprins de fotografi prezintă o serie de elemente estetice apropiate de producţie. Blocurile optice integrează un set de LED-uri similar cu cel prezent pe SLK, în timp ce influenţa conceptului BlueZERO este vizibilă la nivelul profilului acestui automobil. De asemenea, grila radiatorului prezintă aceeaşi tendinţă "verticală" pe care o au celelalte modele noi din gama constructorului din Stuttgart.

Potrivit unor zvonuri, noul B-Klasse va fi oferit în mai multe versiuni de caroserie, printre care putem enumera un sedan, un coupe şi un crossover, pe lângă "tradiţionalul" hatchback cu cinci uşi din imaginile alăturate. În ceea ce priveşte motorizările, nemţii au preluat câteva unităţie de la Renault, care includ motoare pe benzină de 1.2, 1.4 şi 1.8 litri, supraalimentate pentru a furniza un plus de putere şi un nivel bun al consumului de carburant.

B-Klasse va beneficia şi de o motorizare diesel de la Renault, care va avea o cilindree de 1.6 litri.

Pe lângă motorizările convenţionale, Mercedes-Benz va oferi şi o versiune hibridă a lui B-Klasse. Ulterior, nemţii vor realiza o versiune 100% electrică şi o versiune alimentată cu hidrogen. În ceea ce priveşte transmisiile, B-Klasse va avea fie o transmisie manuală cu şase trepte, fie o transmisie cu şase trepte şi dublu ambreiaj. Viitorul B-Klasse va beneficia şi de un sistem stop-start pentru reducerea emisiilor de CO2 în mediul urban.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (1)

  • b
    rival pt a3 si seria 1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru