FOTO EXCLUSIV*: Mercedes testează noul GL

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.07.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, fotografii spion cu viitorul Mercedes-Benz GL. Modelul este aşteptat să debuteze în cursul anului 2012.

Inginerii Mercedes-Benz testează noua generaţie a lui GL. Prototipul din imagini a fost surprins în sudul Germaniei în timpul unor teste de şasiu. Potrivit unei surse din cadrul Mercedes, noua generaţie a lui GL va debuta undeva la sfârşitul anului 2012, dar englezii de la AutoExpress anunţă un facelift major pentru GL în prima parte a lui 2011. Aşadar, scopul prototipului respectiv nu este clar încă, dar ne putem aştepta la informaţii mai clare până la sfârşitul acestui an.

Din ceea ce putem observa, Mercedes-Benz GL a primit numeroase elemente de design de la E-Klasse W211. Modelul va fi construit pe o platformă cu ampatament mărit a viitorului ML şi va beneficia de motorizări comune cu acesta. Atât motoarele diesel de 3.0 şi 4.0 litri vor fi cuplate unei transmisii automate cu şapte trepte, de tip 7G-Tronic. Motorul otto de 5.5 litri va fi folosit şi el pe platforma lui GL şi va utiliza aceeaşi transmisie automată cu cele două diesel-uri menţionate mai sus.

Din punct de vedere estetic, partea frontală prezintă un aspect total diferit de cel al actualei generaţii, iar grila faţă urmează tendinţa de "verticalizare" a gamei Mercedes. Această tendinţă stilistică este dictată de normele de protecţie a pietonilor, iar dimensiunile sporite ale modelului ne arată tendinţa de a furniza cât mai mult spaţiu clienţilor care aleg un GL.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia.

Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

 

Comentarii (4)

  • S 65 AMG
    GL-ul e fara rival.
    3 4
  • daaa
    e perfect in traficul infernal si in parcarile noastre imense..(inexistente mai mult)..
    2 2
  • mare
    autobuz
    2 1
  • Victor
    Mercedes
    Pei parca Mercedes va renunta la productia unui motor V8 diesel si va dezvolta un V6 cu performante marite iar despre cutia 7G-Tronic parca urma sa fie inlocuita cu o cutie automata in 9 trepte,dar partea cea mai nasoala este faptul ca in continuare nu va avea sasiu si va fi autoportanta actualul GL are unele abilitati de off-road(cutie cu cursa scurta,reductor,2 diferentiale blocabile si suspensii care se pot adapta rezonabil pe teren greu),bine pierde foarte mult in cea ce priveste unghiurile de atac,trecere,degajare(dar totusi aici vorbim de o masina de peste 5 metri asa ce este de inteles),dar la fel este mare pacat ca nu are sasiu cea ce este mare pacat,in segmentu asta nu cred ca era mare pacat daca iti consuma 0,5L in plus datorita greutatii sasiului,bine ar fii fost super tare si aiba sistemul cu 3 diferentiale blocabile precum G-Class(care ramane off roader ul suprem)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru