Fotospion: Iata viitorul SUV Dacia!

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.06.2008
Dacia pregateste cu atentie dezvaluirea unui nou model, un SUV bazat pe aceeasi platforma a actualului Logan.

Esential

12.000 de euro va fi pretul estimativ de la care va pleca viitorul Dacia SUV.

Dacia pregateste largirea gamei sale de modele low-cost cu inca un produs, cel mai probabil un crossover bazat pe actuala platforma a modelului Logan. Speculatiile au fost intarite de o serie de fotografii spion surprinse in nordul Europei, in conditii de iarna.

Intentiile constructorului roman devin din ce in ce mai evidente, dupa ce astazi in presa a aparut o alta imagine a SUV-ului Dacia, surprins in teste. Daca in primul caz era vorba despre un Logan cu o garda mare la sol, in imaginea publicata astazi formele viitorului crossover sunt in mare parte dezvaluite desi camuflajele acopera in mare parte caroseria.

Viitorul model din gama Dacia va imprumuta celebrul sistem de tractiune integrala All-Mode 4x4 de la specialistul japonez in off-road, Nissan. SUV-ul Dacia se va infrati astfel cu actualul X-Trail, insa va fi vandut in toata Europa incepand de la 12.000 de euro.

 SUV-ul va reprezenta un pas important in strategia de marketing a constructorului roman, care incearca sa-si largeasca gama de modele pentru a putea atinge o cifra de vanzari de un milion de unitati anual.

Jurnalistii francezi de la Caradisiac s-au grabit sa realizeze si o prelucrare digitala.

via | Auto.cz

Comentarii (32)

  • Marius
    SUV Dacia
    Apropo de marca Dacia, masinile nu au un design de bun simt iar tehnica e mai veche de la Renault. Cu alte cuvinte ,,tehnica veche in ambalaj nou si la pret de chilipir. Dar si masinile Renault sunt urate ca design si slabe la capitolul fiabilitate. Asa ca sa nu mai criticam tot timpul Dacia. Ai bani - iti iei nene masina buna. Nu ai bani sau nu vrei sa investesti intr-o masina - mergi cu Dacia. Prostia si domnia se platesc. Care e problema? Si apropo de acest asa zis SUV, pai atata vreme cat exista clienti si produsele Dacia se vand - jos palaria pt francezi ca fac profit si ca dau de mancare la niste amarati pe plaiuri mioritice. Dar ceea ce vand ei nu sunt masini de secol 21, ci masini cam de inceput al anilor 90'. Sper ca am lamurit amatorii impatimiti si adversarii brandului Dacia. :P
    0 0
  • ovidiu
    putin dezamagit
    ma asteptam ca viitorul SUV Dacia sa aiba un design diferit fata de rstul gamei dar din cate vad eu aici nu este decat un Sandero cu garda la sol marita dar sper ca nu acesta este aspectul final al masini poate designerii de la renault mai lucreaza la acest capitul.App pt marius
    nu fii rau nu de inceput al anilor '90 ci de sfarsit al anilor'90
    0 0
  • cozappz
    Jos palaria!
    @Marius: ai pus punctul pe i!
    0 0
  • :(
    se vede clar sigla renault sub banda aia adeziva, plus ca grila e specifica renault.o fi un semn ca nu acesta este designul final.o fi o versiune speciala allroad a lui sandero (sa nu lase motoru de 16b numai pentru logan)
    0 0
  • yul@riseup.net
    mda ... am citit la cardisiac ca e vechea platforma xtrail... daca mai are si acelasi interior ca la logan... e tare trist ...
    12k mi se pare deja prea mult ... mai pui ceva si iei o chinezarie mai mare :D
    ...
    am dubii la koleos ..daramite la ceva uzat si moral ...
    astia chiar ca ne iau de prosti .. sau poate nu numai pe noi ...

    poate ca low cost asta inseamna ... fii prost ... sgarceste-te la 2-3 mii diff si ... te prinzi tu la un moment dat .. fericitzii .. -> never!!!

    intre logan si un megane 2.2 e o dif de la cer la pamant .... ma refer la aia facuta in spania .. nu berlina turceasca ...

    dai 2000 in plus, dar cat tine masina ... e o placere ... active steering ...etc ...

    la logan ... pt cativa euro mai putin la rata .... devii campion la scandemberg :D .... tzatzaie posteriorul al curbe .... etc ...

    dormitzi linistiti, daca ai cap iti iei alta ... vegheaza :D
    0 0
  • da
    Renault e o firma veke , cu traditie.Sunt renumite pentru raportul pret/calitate care e exceptional , pt. fiabilitate si siguranta.Ce vrei mai mult ? Bravo! Allez Renault !
    0 0
  • O sa-mi cumpar
    Fratilor, sa lasam ironiile la o parte, masina cu valente de teren accidentat sub 15K unde mai gasiti??? Eu cred ca e super afacere si in general cam tot ce ofera Dacia si la banii la care ofera e super afacere.
    Inca ceva, cred ca cei mai ofticati pe cumparatorii de Dacia sunt cei care isi cumpara masini second si apoi vad ca Dacia le ofera la aceeasi bani masina noua :)
    0 0
  • Renault
    Cel mai probabil viitorul SUV Dacia va fi bazat pe actualul model Quashqai si va fi conceput sa concureze SUV-urile coreene, nu e exclus sa vedem si un crossover inspirat de Steppe cu tractiune 4x4. Cei de la Renault fac masini de mai bine de 100 de ani si daca vor ceva cu adevarat pot, doveditoare sunt rezultatele din F1. Ramane de vazut unde se va plasa Dacia in oferta Renault in viitor. Orice am zice Dacia e un mare succes al Romaniei, o carte de vizita, asa cum e Skoda pt. Cehi sau Zastava pentru sarbi.
    0 0
  • jos_taxa_auto
    dacia + renault
    dacia + renault = DE RAS!!! Si Trabantul daca ar scoate un model nou ar fi mai vis, jur.
    0 0
  • daaaaaaaaa...
    arata foarte bine si nu este un suv este un model cross cum este octavia scout etc.va fi un mare succes
    0 0
  • sunshine64sm
    Uaaaaaauuuuuuuuuuu
    Vrei si tu ? Vreau si eu ...
    0 0
  • Toranaga
    dacia - renault
    Cine stabileste daca un autoturism are design de bun simt sau nu?? Cine stabileste daca un autoturism raspunde sau nu nevoilor cumparatorului?? Pai va spun eu fratilor: PIATA!! adica CLIENTII!! In nici un caz unii din carcotasii de pe acest forum, atotstiutori in materie auto...Faptul ca Dacia-Renault este nr. 1 in Romania la capitolul vanzari si cu anumite modele nr. 1 in Europa spune absolut totul... Fotbalul se joaca pe goluri din pacate...Adica un cumparator de Dacia (noua) este prost si unul de VW (nou) este destept?? Comparatiile gen Dacia - VW de ex. sau orice alta marca din clasa generalistilor mi se par de-a dreptul stupide, avand in vedere strategia si orientarea declarata din start a acestor producatori catre anumite segmente de piata..
    0 0
  • Merlin
    Pentru Dan-Logan
    DAne, sper ca nu ai aceleasi gusturi si la femei ca si la masini...ca e grav.cat despre limbaju asta pe care il folosesti tu... e clar ca esti un tzaran cu 2`ua clase mai mult decat trenu`.In caz ca nu stiai limbaju trivial denota lipsa de cultura (nu stii cum sa te exprimi si atunci...? INJURI)
    "SUV'u" arata ok exterior pentru o masina "autohtona", sa speram ca, chiar vor folosi actualul x-trail, si nu kitcsuri combinate intre x-trail si alte inttergrale obosite de la renault...
    Oricum banii nu sunt o problema pentru noi romanii :)))
    0 0
  • pe forum se discuta...si fiecare ii liber sa zica ce vrea...cine nu poate face fata, cine se simte jignit cand se comenteaza la adresa loganului sa-si deschida fan-club logan...si sa-si cumpere ochelari de soare rosii ca si taxiu lor.
    parerile ar putea fi mai obiective dar asta ar cere si "oratori" pe masura. dacia incearca sa se alinieze al "standardul" romanilor...preturile sunt in asa masura incat sa profite de neajunsurile noastre pentru a obtine ei profit.
    o politica strict..."bussines". asa ca nu mai implicati sentimentele voastre pe forumuri de masini. INCA nu vorbim de fan-club.
    varianta kaleos a daciei probabil, pt romani saraci si zgarciti ca noi, noi o muscam dar ei iau profitu. asta este...nivelul romaniei. bravo celor ce se descurca..legal..ceilalti...is cu gura mare.
    0 0
  • pentru dan
    degeaba incerci sa te scoti ca ai facut o prostie, ca ai fost si tiai luat un logan, sapai daca mai este si full option esti de toata coma. nu am nimic cu loganu, dar te duci sa iti iei o masina low cost si piesele pentru ea sunt high-cost... nu e nici o afaracere ... deja de la o anumita suma la care ajunge masina, ca na vrei si tu doatari sa intri in rand cu lumea, ai deja un orizont destul de mare de unde sa alegi o masina ceva mai exigenta si ceva mai fiabila ..
    0 0
  • Ura si la gara
    Mai bine luati trenu daca plecati prin tara sau prin orase mergeti cu bicicletele, va garantez cas mai fiabile si mai frumoase decat toate modelele reno+dacia
    0 0
  • CU Loganu-n Italia
    Am fost cu loganu-n Italia, italienii de acolo au ramas uimiti de acest model. Pe autostrada cu 160... merge de rupe. Dar pentru cei care nu au o astel de marca, li se pare ca inca este ca o dacie veche de 30 de ani. Asa ca, daca nu stiti, mai bine nu comentati!
    0 0
  • esteban
    Tu ai Logan?
    In primul rand pentru cei de la automarket sunteti enervanti cu reclamele astea care apar pe ecran si nu mai dispar, eu ma dezabonez daca mai continuati asa. Stiu ca e sursa de venit dar fiti mai cu bun simt si lasa-ti-le acolo unde le e locul(fixe pe margini). Acum legat de Dacia - SUV. Nu credeam sa vad aceste 2 cuvinte alaturate si sincer imi pare bine ca m-am inselat, orice imbunatatire adusa si orice nou produs pe piata este in interesul clientilor (si evident al producatorului). Era un pas normal si asteptat, stiu ca dacia a ramas un brand local cu o imagine gri insa pentru cei care criticati...faceti-o doar in cunostinta de cauza si nu cautand nod in papura. Personal nu tin sa apar brandul pentru ca asta e datoria producatorului insa in calitate de posesor al unui MCV pot spune ca sunt multumit de raportul calitate-pret (cel putin pana acum). Fiecare produs are un target, daca tu nu esti in atentia producatorului nu vad de ce este cazul sa-i insulti pe cei care sunt. Nu uita ca si tu esti judecat de cei care iti citesc mesajul si singur risti sa te pui intr-o postura penibila. Daca nu ar fi dacia cine ar deservi si acest segment al pietei?Probabil alta companie care cautand sa micsoreze pretul ar face cam aceleasi compromisuri sau ne-ar oferi niste cutiute de conserve (ceea ce se si intampla). Sau ar pune niste preturi-carlig si apoi ne-ar usca la optionale cum evident se practica. Personal astept sa vad noul suv pe strada si sa aflu mai multe in momentul in care cei care l-au cumparat isi vor spune parerea. Pentru ceilalti, in special cei care nu au sau nu sunt interesati de aceasta marca va recomand sa va gasiti propriul segment de piata cu care va intelegeti mai bine in materie de preferinte. Sau acolo riscati sa fiti luati la misto de cei care cunosc? Fara incidente si asfalt uscat
    0 0
  • logan cu platforma aro
    sunt mai bune si 100% romanesc
    oare sunt asa de prosti sa ia dela nisan?
    0 0
  • hhhm...
    numi place botul masinii.....in rest arata binishor pt o dacie :P
    0 0
  • pentru... de mama
    nu uita ca italieni au drumuri bune in comparatie cu noi iar in ceea ce priveste loganul , la viteza de 160 Km/h consuma de te rupe plus ca stabilitatea lasa de dorit. Iti prpun un test , la viteza de 160 Km/h sa misti de volan ca si cand ai face sa vezi daca are joc volanul , apoi sa vi aici si sa spui cum a fost . Te rog sa faci acest test pe drumurile noastre care au si "putine " denivelari !!!!
    0 0
  • pentru... de mama
    de acord cu coco... dar daca se poate sa fie si ploaie, furtuna, polei, 7 oameni in masina, 3 porci si un sac de cartofi in porbagaj.
    dar te rog sa agati si o rulota
    ... si apoi sa vi sa-mi spui cum a fost :)
    mama lui de Logan.... pai ne mint astia ca-i masina de Dakar.. da' se poate asa ceva?!?
    0 0
  • un roman
    pentru de mama
    stii de ce au ramas italienii uimiti? ca ai avut tupeu sa mergi cu un logan cu 160km pe ora ca ei nu au, pentru ca dupa ce cumpara un logan il vand foarte repede de fiabil ce este .....boooooooo...... si sa nu mai zic de piese cat costa!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • incercati Fiat
    vreti crossover, vedeti fisa de preturi de la fiat romania. Un Fiat Sedici 13.000 (pret final cu toate taxele si tva, etc). uitati-va la dotarile ce le are ... faceti comparatie ... si apoi dati cu pararea. Intrebare de om prost : Cum pot Italienii sa vanda masini bune, foarte dotate si ieftine (si nu sunt fabricate ... vorba noastra in ROM). Preturi ce concureaza cu Dacia, iar la dotari e peste Logan. Astept reply-uri dupa ce vedeti catalogul lor.
    0 0
  • multimedu
    renault
    1997 - burduf planetara renault clio symbol - 985.000 lei vechi. si dupa cum spune publicistu': restu' e cancan...
    loganul pateste acelasi lucru, din pacate, si asta dovedeste ca e un cocktail international, un putpuriu de marci, si nu o masina facuta de romani. nu se compara macar cu clio symbol, daramite cu skoda sau cu vreo alta masina. asa cum skoda nu se va compara vreodata cu masserati sau ferrari, si asa mai departe. loganu este infinit mai bun decat dacia pe care o am in fata blocului, dar mult inferioara masinilor pe care le conduc la munca. o fi buna... o fi rea... vom vedea. cat despre noul suv, va avea si el o clientela asa cum a avut si frontera. important e sa introduceti in ecuatia deplasarii voastre auto si capacitatile reale ale masinii, ca sa nu provocati accidente. in rest, fiecare face ce vrea sau ce poate cu banii si cu viata lui.
    0 0
  • multimedu
    poze de dacii
    uitati-va la poze. ambele poze. in prima este surprinsa in teste. cel mai greu test. acela de a sta pe loc. pentru ca nu exista sofer. probabil se afla de partea cealalta a camerei de fotografiat. daca vreti neaparat se poate afla si cui apartine numarul acela de franta. a doua imagine, mult mai bine facuta, surprinde chiar si copyrigtul autorului. cam in dreptul numarului, de data asta altul (tot frantzuzesc). domnilor redactori, aveti comentarii jenante cu imagini... mai bine dati stiri pe care le puteti verifica.
    0 0
  • pt. depasiti
    Dacia produce acum masini la o calitate si un pret pentru care eu zic ca merita in defavoarea unei SH cu vechime de 4-7 ani. Eu am O Skoda de 3 ani si pot sa va spun ca modelele mai vechi de 4-5 ani nu merita. In primul rand un Logan nou ai 3 ani garantie, deci dupa 2 ani poti sa-l dai.
    Un SH inchite cam 1500-2000 euro pe an in reparatii, nu merita. Am mers si cu Logan si cu SH-uri, de la Fiat(o marca mai proasta in europa decat Renault) pana la Volkswagen(o marca mai proasta decat primele 3 marci Asiatice), oricum fiecare marca are bubele ei, nu stiu vreuna sa fie perfecta 100%.

    In concluzie, ce vroiam sa spun defapt, daca vrei masina vezi ce bani ai si ia-ti una noua, oricare ar fi marca ei, o masina noua e mai buna decat un SH mai vechi de 3-4 ani, indiferent de marca.
    Eu de exemplu am sa vand skoda pe care o am si am sa iau O Honda sau o Mazda noua, desi la aceasi bani as putea sa-mi iau un SH BMW sau Audi.
    0 0
  • Daniel
    Care spion?
    Mai mai! ce s-au mai dat spionii peste cap sa pozeze masina asta! ce spionaj mai rau ca pe vremea razboiului rece, mai ceva ca pe la "colturile" zidului de la Berlin!!! ne se mai astimpara spionii astia, a disparut comunismul si ei acum fac spionaj industrial... pazea Stroe, ai grija tata ca ne distrug spionii fabrica de la Pitesti, aia care si acum se bazeaza pe banii celor inselati de ei si de stat, care si-au platit Daciile cu patru sau cinci ani inainte si acum mai usor o sa vada "Cotul Donului" si Siberia decit dreptatea!!! aici "spionii" ce mai zic? ce se aude din cancelaria de la Pitesti? dar in cea de la Renault?... hai spionilor, ce mai asteptati, probabil vreo incuvintare de la cei care s-au facut ca nu va vad cind pozati SUV ul... cel care a scris despre Fiat Sedici, parca Alin, are mare dreptate, acest Fiat este o mare realizare, arata excelent, are motorizare pe masura, iar pretul este deosebit de avantajos! si sa nu credeti ca este facut doar in Italia, e produs si in Ungaria, Ungaria care mai fabrica si Opel si Suzuki! Alo, Tariceanu ce tot spuneai ca Romania va fi o forta in Europa de est in privinta constructiilor de automobile? aiureli ca intotdeauna ne-au luat-o altii inainte... si ce tot va laudati cu Dacia! care nu exista... este un Renault de la cap la coada, plus ca este realizarea diviziei Renault din Brazilia, nu din Romania.... ce este la Pitesti? hala de montaj...Dacia nu are nici o realizare tehnica, nici un prototip, ne laudam cu ce fac altii, noi nu avem nici un fel de conceptie romaneasca in acest domeniu, pardon, poate acel Lastun, dar ma abtin...
    0 0
  • jazzboy
    aceeasi porcarie...
    nu stiu cat o sa mai scoata derivate din rahatul asta de design... hai ca loganul a fost un pas major in evolutia dacia...dar multumim frrumos... ne ajunge... schimbati placa nu mai faceti variatiuni pe aceeasi tema....
    0 0
  • iulian
    SUV SAU ESPACE
    Ar trebuii baietii sa mai invete photoshop, mai intai un ESPACE "facut" cu oglinzi de MCV , SI APOI UN SANDERO INALTAT .
    Rusine pentru cei de la RENAULT ca folosesc platforme si motorizari invechite sub nume DACIA ( sa nu vb de service si relatii cu clinetii ........... tot nume dacia.).
    0 0
  • Bogdan
    Nu uitati de unde plecati
    Ce tot sunteti asa disperati majoritatea cu masinile nemtesti. Orice este legat de marca Dacia ..gata tipati si incepeti sa spuneti cat de proasta este ca este urata sau chestii de genul asta. Dacia este in general o masina de "colo-pana-colo" nu cu LCD-uri sau navigatii.Aici se vede si diferenta de pret. Multi dintre voi criticati Dacia ...va spun eu ..daca acest SUV din poza de exemplu avea sigla de BMW ..erau zeci de mii de comentarii gen "foarte misto ..tot asa ...este superba" . PS: Nu am dacie ..din contra am o masina nemteasca si tot nu sunt asa ahtiat dupa ele.
    0 0
  • dacia 4x4 motoare noi
    Poate baga si Renault niste motoare capabile de un 4x4...ar fi urat sa nu scoata un 1.9d cum aveau pe solenza dar mai intepat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru