FOTOSPION - Noul Renault Safrane, scos la teste de inginerii francezi

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.05.2010
Automarket va prezinta primele fotografii-spion in care apare viitorul Renault Safrane. Modelul va inlocui in gama Renault Vel Satis si, probabil, Laguna.

Unul dintre cele mai asteptate modele Renault ale urmatorilor ani a iesit la "incalzire", fiind testat de inginerii marcii franceze. Noul model, care dupa toate probabilitatile va reinvia traditia numelui Safrane, a fost surprins de fotografii care pandesc viitoarele modele care vor iesi pe piata pentru prima data de la debutul zvonurilor legate de acesta.

Conform unor informatii aparute pe piata, Renault si-a schimbat intre timp optica in privinta noului model care va reprezenta gama in lupta cu marcile germane, Safrane urmand sa inlocuiasca nu doar Vel Satis, ci si Laguna, model considerat un semiesec de piata. Renault ar face astfel aceeasi miscare pe care Peugeot a facut-o cu viitorul 508, model care le inlocuieste atat pe 407, cat si pe 607.

Asa cum presa internationala sugera, noul Renault Safrane va fi bazat pe platforma lui Samsung SM5, model produs de partenerii Renault din Coreea de Sud. Este foarte probabil ca Renault Safrane sa fie produs astfel chiar in Coreea, acesta fiind al doilea model international produs de Renault in aceasta tara dupa SUV-ul Koleos.

Vestea buna este ca, in virtutea intelegerii de data recenta dintre Renault si Daimler, noul Safrane ar putea sa primeasca unele dintre motoarele cu patru si sase cilindri Euro 5 si Euro 6 dezvoltate de Mercedes.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (33)

  • Da Da Da DA
    Daca Laguna este semi-esec atunci asta se anunta un adevarat esec.Felicitari mai vrem si altele....
    11 28
  • iceguy
    noul safrane
    Nu stiu de ce, dar as propune mai bine si nu Safrane ! Daca va veti uita pe niste poze cu dacia liftback publicate prin 2008 , fata e identica si chiar lateralul ! Spatele fiind mascat , nu mai seamana asa de mult ! EU PERSONAL MAI CA AS PUNE PARIU CA E VORBA DE DACIA SEDAN ! SI CA E POSIBIL SA O VEDEM LA SALONUL AUTO PARIS !!!!!!!
    15 3
  • Semtex
    @VST @Automarket
    Ontopic: nu poti sa-ti dai seama de mare lucru, dar eu sunt sceptic ca e noul Safrane.
    In plus Renault a spus ca nu va prelua nimic de la niciun SM5. Si cu atat mai putin ca va fi produs in Coreea. Varful sa lance de la Renault, daca va aparea, nu va fi niciodata produs in Coreea !! Sa va intre bine in cap ! Nu mai faceti speculatii fara niciun suport !
    18 2
  • ICEGUY
    NOUL SAFRANE
    CORECTIE de TEXT ! Nu stiu de ce ,dar as propune mai bine DACIA SEDAN si nu SAFRANE ! < corectie pentru textul de mai sus >
    10 2
  • dacia
    seamana mai mult cu dacia decat cu safrane si cred ca nu e destul de lata (poza din spate )ca sa fie varful de lance de la reanult
    7 2
  • Semtex
    @iceguy @adi
    si eu inclin sa cred acelasi lucru :) uitati-va aici:

    http://www.youtube.com/watch?v=mxcBGwNn7QQ
    10 2
  • mircea
    @iceguy, @Semtex, @adi
    Nicio sansa.
    1 13
  • iceguy
    noul sarane @ Mircea Mester
    OK! Sa avem rabdare si VOM VEDEA cine are dreptate !!!
    6 1
  • anti-prostie
    uratica masina, daca Laguna a fost semiesec asa va fii catastrofa, design fad,a, poate doar motoarele ce il mai salveaza.@Mircea Mester am si eu o rugaminte---- pune mai multe stiri legat de acest subiect te rog si daca se poate si despre noul Espace daca mai apare sau nu.

    PS Spunei la Sebastian Toma ca l-am intrebat ceva la o stire si nici acum nu mi-a raspuns. :)
    4 9
  • iceguy
    noul safrane
    Pentru cei studiosi , intrati pe www. AUTOSHOW , da-ti cautare LOGAN NOTCHBACK sau revista AUTOSHOW no 6/2008 pagina 10 !!!!! IMAGINI APROAPE IDENTICEcu pozele prezentate aici ca fiind viitorul Safrane !!
    3 2
  • anti-prostie
    cred ca chiar acest model este!
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/21/RenaultSafrane_SIAM08.jpg
    2 8
  • Etienne
    Laguna facelift?
    Din poze pare ca masina e aproape gata. Si nu e mare diferenta de proportii fata de actualul Laguna, doar al treilea volum fiind o idee mai lung; daca tot e sa facem presupuneri legat de ce avem in imagini, eu zic ca avem in fata Laguna facelift intr-o noua versiune de caroserie; poate au observat si Renault ca in clasa medie se vand mai bine sedan-urile decat liftback-urile, iar majoritatea constructorilor ofera ambele variante (Opel, Ford, Mazda) sau doar sedan (VW, Peugeot). Laguna III e pe piata de prea putin timp ca sa fie scos din oferta atat de devreme.
    2 1
  • @Mircea
    Nu ca nu ar avea numere de Arges (PROBE). (Semtex)
    Eu zic sa nu fii asa categoric, mai lasa si un spatiu de speculatii.
    Personal mi se pare prea apropiat de Fluence si prea banal ca sa fie varf de gama la Renault.
    7 2
  • mircea
    @Alex
    Speculati cat doriti, nimic nu va tine-n frau :) Informatiile de mai sus nu sunt inventate de Automarket.

    Prin Bucuresti circula un Twingo camuflat care are numar de PROBE. Asta nu inseamna ca e vreun viitor model Dacia :)

    Uneori e bine sa fii rezervat.
    8 7
  • plin de ...
    @semtex tu te-ai uitat macar la clip? iti seamana tie a dacie??
    @anti_prostie: vezi ca nu e complet linkul, deci inaccesabil
    @iceguy: tu ai fumat ceva de dimineata omule?
    5 6
  • iceguy
    noul safrane @anti prostie
    S-ar pute sa fie si cum spui tu , dar dupa forma BATRANEASCA ,speram sa fie LOGANUL MARE , pentru ca mi se pare tare anost pentru un ditamai SAFRANE ,varf de gama RENAULT !
    6 4
  • iceguy
    noul safrane
    MAMA , MAMA , ce-l mai bate la fund NOUL ELENTRA 2011 pe amaratul asta de SAFRANE ! Faca ce-or vrea , eu am plecat sa fumez CEVA , mai castravete !Auguri la toata lumea !! aufviederzein la toata lumea !!!
    6 5
  • anti-prostie
    @iceguy nu ar fii nici o noutate ca Renault sa scoata ceva urat! Doar struto-camile a scos in ultimul timp.
    @castravetele incearca asta , a 2-a poza de de la dreapta.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Safrane
    3 8
  • Semtex
    Mircea bine ai zis : informatiile sunt INVENTATE de altcineva... pentru ca atat timp cat statul francez este actionar, iar Carlos Ghosn CEO Renault, noul Safrane nu se va produce in afara Frantei !

    @Catravetele
    uita-te la linia generala, uita-te la oglinzi, uita-te la capota, faruri... masina e aceeasi ! calandrul este diferit... dar crezi ca o grila face diferenta? sau partea din spate care e mai bine camuflata in pozele Automarket? hai sa fim seriosi... Nu are cum sa fie noul Safrane! Mai degraba noua DACIA SEDAN
    10 4
  • uratica...
    AM FACUT INPRUDENTA DE A CITI ARTICOLUL SI POSTARILE INAINTE DE A VEDEA POZELE.SUBSCRIU SI EU: URATA!
    4 8
  • Semtex
    ce vedeti voi ca eu nu vad nimic !
    6 1
  • sondaje
    @AUTOMARKET
    sondaj 1:
    Credeti ca masina din imagine e viitorul Dacia Logan?
    -Da
    -NU

    sondaj 2:
    Cum ar trebui sa arte NOUL Dacia Logan?
    a) ca Renault Megane
    b) ca VW Passat
    c) altfel
    4 10
  • anti-prostie
    Mircea chiar hai sa facem un sondaj prin vot online! sa vedem care ar fii rezultatul! Este sau nu Noul Safrane!
    4 9
  • Safrane
    Este posibil sa fie Safrane pentru ca Renault se gandea inca de acum cativa ani la un urmas al modelului anilor '90, plus ca nu putea lasa segmentul unde era Vel Satis descoperit.
    Cred ca Vel Satis, daca se numea Safrane (2) si avea si un design mai apropiat de cel al Lagunei 2 sau Megane 2, nu ar fi fost sortit esecului. Oricum pacat ca nu s-a vandut prea bine, pentru ca dpdv tehnic si al raportului calitate/pret era o masina ok.
    Ceva asemanator a patit si Fiat cu Stilo, dupa care a revenit la un design mai italian si la denumirea de Bravo.
    5 6
  • Autogreen
    Design
    Renault a pierdut mult din cauza design-ului complet aiurea, sa speram ca noul Safrane va avea aspectul unui autovehicul serioux si nu au unui castravete cu roti.
    5 4
  • ???????????
    Pun pariu,asa cum spunea cineva mai sus,ca incearca sa faca ,in sfarsit,o corectie in gama si sa transforme Laguna intr-un sedan mult mai apreciat pe piata actuala decat actualul liftback,care sa recunoastem pt un model de volum e complet aiurea
    5 8
  • Semtex
    ce treaba are Laguna? nu e nicio Laguna!
    Ce facelift mah? asta ar fi deja o noua generatie... asemenea modificari nu s-ar justifica financiar pt a fi considerat doar un facelift.
    Scrieti si voi sa va aflati in treaba.


    *ps: facelift-ul pt Laguna e foarte probabil sa vina anul viitor, dar nu-i asta masina.
    7 1
  • Facelift
    Faceliftul facut de Renault a fost catastrofal.Sper sa mai repare ceva, dupa cum se vede,prin reaparitia mastii fata.Laguna sedan a fost un esec,spre deosebire de Coupe (mai putin fata).
    8 6
  • Squadra Piloti
    haha
    Seamana mai mult cu volkswagen decat cu un renault.
    1 6
  • anti-prostie
    @flavius omule ai dreptate, noua linie design de la Renault este varza!Clio 2 facelift eu zic ca este mult mai frumos ca Clio 3 actual!
    7 9
  • @Automarket
    Am postat in 05.05.2010 un anunt de vanzare auto pe volvo.automarket.ro Pe cand credeti ca imi va fi aprobat? Deja au trecut 5 zile.
    0 6
  • noul safrane
    urata cu noroi si banala ca hartia igienica......deabia astept sa vad fitzosii madrii de ei ca au masina noua....
    4 7
  • apropo de paraziti... a revenit Stelian_Opincariu
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru