Francezii sunt ofensati de folosirea numelui Zoe pentru un viitor model Renault

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.11.2009
Renault a dezvaluit la Salonul de la Frankfurt conceptul electric Zoe, fara a-si da insa seama ca va atrage asupra sa indignarea publicului francez care si-a botezat astfel copiii.

Atunci cand s-a gandit sa isi boteze conceptul electric Zoe, Renault nu s-a gandit probabil ca va starni rumoare in randul publicului de rand. Constructorul francez a intrat in dizgratia celor care si-au botezat copiii Zoe, un nume foarte popular in Franta, pe locul 17 in topul preferintelor pentru nou-nascuti.

Parintii ofensati de numele conceptului, dezvaluit in aceasta toamna la Frankfurt, au demarat deja o ampla campanie de protest, sustinuta de petitii online, care cer companiei Renault sa renunte la numele "Zoe".

Cuplurile care dezaproba folosire numelui au declarat: "Fiicele noastre au un nume frumos care nu trebuie asociat cu o masina. De aceea trebuie sa ne unim fortele pentru a exercita presiune asupra unei multinationale care ar putea distruge acest nume". Initiatoarea petitiei online a sustinut ca "decizia Renault este complet gresita si face parte dintr-o campanie de marketing defectuoasa".

Renault a replicat prompt prin vocea purtatorului de cuvant Valerian David, care a afirmat ca "Zoe este un nume ce evoca valorile feminitatii, ale tineretii si ale spiritului jucaus si vivace.

Este de asemenea o referinta asupra conceptului de emisii zero".

Desi Renault nu a luat inca o decizie finala asupra folosirii numelui Zoe si in cazul versiunii de serie, este putin probabil ca producatorul francez de automobile sa se razgandeasca. Motivul este succesul de care se bucura Renault pentru modelele care au adoptat prenume, comparativ cu cele care erau recunoscute dupa indicative sau cifre.

Zoe nu este primul nume de persoana pe care Renault il foloseste in botezarea modelelor sale. Au mai existat astfel de discutii dupa ce francezii au lansat Safrane in 1990 sau Vel Satis. Nici Logan-ul romanesc nu face exceptie, fiind recunoscut in alte tari ca prenume.

via | timesonline

Comentarii (6)

  • o lume nebuna... total
    oamenii care se simt ofensati de folosirea numelui Zoe de catre Renault ar trebui sa se duca la un psiholog... clar au probleme... grave
    11 1
  • Proces
    Sau pot sa dea in judecata Reno si sa se aleaga cu bani.
    2 6
  • Sau isi pot boteza plozii nou nascuti twingo !
    8 0
  • Mi se pare normal sa se simta ofensati!Cum o partoleta de kkt sa poarte numele copilului tau!!
    3 7
  • raduku
    ReName
    Eu as incerca poate Zeo .. :))
    1 2
  • Kolegu
    omg NU
    Va dati seama ce ofensat s-a simtit Logan Wolverine cand a aflat ca o Dacia ii va purta numele...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru