Franta: Dacia este pe locul trei in topul fiabilitatii

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.01.2010
Modelele Dacia au urcat pe locul trei in topul fiabilitatii din Franta, in urma unei analize a publicatiei UFC-Que Choisir. Marca romaneasca este lidera la costuri de intretinere si reparatii pe piata din Franta.

Esential

92.61 % este indicele de fiabilitate al automobilelor Dacia vandute in Franta.
130 de euro pe an au cheltuit, in medie, clientii francezi ai marcii Dacia pentru intretinerea automobilelor pe care le detin.

Dacia a primit un indice de fiabilitate de 92.61% in urma unei analize a publicatiei franceze UFC-Que Choisir, obtinand cel de-al treilea loc in clasamentul de fiabilitate pentru masinile vandute in Franta. Totodata, modelele constructorului din Mioveni s-au situat pe primul loc in materie de cheltuieli de intretinere si reparatii, cu 130 de euro pe an. Producatori consacrati de automobile au fost surclasati in premiera de catre Dacia, iar castigul de imagine obtinut de constructorul roman este remarcabil.

Dacia Logan MCV a debutat cu succes in clasamentul fiabilitatii din Franta, fiind surclasat la categoria "masini de familie" doar de catre modelul Honda Accord. Versiunea MCV a lui Logan este cel mai popular model din gama Logan a constructorului din Mioveni.

Marca Dacia a fost surclasata in topul fiabilitatii din Franta doar de catre corporatia Toyota, prin brand-urile Daihatsu si Lexus. Automobilele Daihatsu au inregistrat un indice de fiabilitate de 96.2%, pe cand modelele Lexus au inregistrat o fiabilitate de 94.13%.

Astfel, diferenta de fiabilitate dintre Dacia si Lexus este de mai putin de doua procente in cadrul acestui studiu realizat de catre cei de la UFC-Que Choisir.

Via | Mediafax

Comentarii (13)

  • alex
    nuuu.. imposibil . e o masina tampita nu ? ..hai unu cu "ursuletul" lui ce scoate masina doar Duminica ca dee , e scumpa motorina.. spun doar asa ..cine are bani si isi permite un BMW sau Audi , jos palaria cinste lui , cine nu are bani se multumeste cu o Dacia. Asta nu inseamna ca primul e destept si al 2 e prost. Consider ca Logan, este o masina buna pentru pretul ei.
    14 2
  • Toyota?
    Astia nu au probleme cu "presul" la Toyota si Lexus?
    http://www.automarket.ro/stiri/toyota-face-un-recall-de-43000-de-unitati-in-china-27334.html
    0 7
  • Mediafax
    Pe locul 1 cu 96.02% din voturi se afla tot un brand al grupului Toyota, dar NU "Toyota". Este vorba despre Daihatsu!
    3 4
  • Mediafax
    Erata:

    "The Renault group's low-cost brand, Dacia, was awarded a 92.61% reliability index, ranking it the most favorable car brand during the economic crisis. The two cars taking up the top positions are part of the Toyota group and keep last year's ranking: Daihatsu - 96.02%, Lexus - 94.13%."
    3 4
  • Dacia e masina buna
    Bravo Dacia!
    12 1
  • cozappz
    Ba da au avut probleme cu presu'.
    Acuma, ca sa fiu carcotas, ce sa se strice la Logan? E normal ca o masina simpla cu putine accesorii sa se defecteze mai greu. Este de apreciat marca Lexus, la vagonul de optiuni pe care le are in dotare.
    8 2
  • mihai B.
    nu
    eu nu inghit .. asta. nu nu are cum. dupa 3 ani ruginesc aripile de pe spate, dupa 4 ani nu mai functioneaza manerele; o oglinda costa 5 mil. deci nu
    6 14
  • Minciuni ! O oglinda elecrica e maxim 300 ron. La toti ceilalti e mai scumpa. Eu am Logan din 2005, iar caroseria e OK!. Oricum e cerata pe dinauntru, dar la cativa ani poti introduce noi injectii de ceara pt a fi sigur. E o operatiune care dureaza 10 minute. Insa cand te doare in cot de masina...
    12 3
  • nu contest ca e ok
    daca se mai vindea dacia 1300 castiga detasat pentru ca topurile astea sunt facute si in functie de pretul masinii, cu cat e mai ieftina cu atat ia mai multe puncte la pret si ajuta mult la total, daca ar baga tata nano in top sigur ar fi printre primele ....
    4 12
  • oricum se stie ca un golf 3 din Germania cu 300.000 de km in bord merge mai bine decat un logan nou !

    Glumeam !! Felicitari Dacia !!!
    6 5
  • Dacia
    La noi nici tancul nu rezista pe soselele patriei mai sare cate o rotula dar, de la Hegyeshalom (punctul de trecere de frontiera dintre Ungaria si Austria) parca si in "mahalale" au asfalt de calitate! Asa cum sa nu reziste doar a fost proiectata pentru soselele din Romanica!
    11 0
  • Bravo Dacia
    Au dreptate multi care au spus ca e buna masina, dar raportata la pretul ei si intradevar, n-ai optiuni, logic ca nu are ce sa se strice. Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu Dacia, din contra ma bucur ca e pa locul 3, e o mare realizare si o sa fie vazuta si mai bine ca marca de automobile. Bravo Dacia!!
    9 0
  • Bravo Dacia
    Detin un parc de masini Dacia logan cu km cuprins intr 60 000km si 200000km fara reparatii majore ,consumabile si capetele de bara ,bucsile ,rotulele nu le- am schimbat inca ,planetare nici o problema ,nu bat nu sa crepat burdufurile .Cutia de viteza. motorul fara scurgeri de ulei si nici nu consuma ulei de la un schimb la altul , la 200.000km in conditiile de drumuri prin Romania .Concluzie, sunt o reusita !!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru