FRANŢA: Un nou premiu pentru Dacia Duster - Trofeul Argus

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 10.12.2010
După ce şi-a adjudecat premiile Autobest 2011 şi Maşina Anului 2011 în România, Duster îşi trece în cont un trofeu important acordat în Franţa maşinilor de familie.

Asociaţia franceză Argus a publicat câştigătorii ediţiei 2010 a Trofeului Argus, o competiţie la mare căutare în Franţa datorită faptului că juriul este format atât din jurnalişti, cât şi din experţi şi analişti ai pieţei auto sau specialişti în studiul industriei. Premiile competiţiei se acordă pe categorii (Citadine, Compacte, Modele de familie, Modele Trendy şi Modele Premium), la fiecare dintre acestea fiind anunţaţi câte un câştigător.

Dacia Duster (în versiunea 1.5 dCi Laureate 4x2) a reuşit să-şi adjudece premiul la categoria Maşini de familie, depăşind în finală Opel meriva 1.3 CDTI şi Kia Sportage 2.0 CRDi Active 4x2. "Modelul Dacia a fost irezistibil în această categorie! Ajutat de un preţ de achiziţie imbatabil, Duster vine de departe cu cel mai bun cost de utilizare per kilometru. Chiar dacă performanţele sale nu se ridică mai sus de nivelul de confort al lui Meriva sau nu este la fel de practic precum Sportage, Duster are meritul de a aduce în faţa noastră un concept abandonat de concurenţă.

Acesta este un SUV simplu, robust şi funcţional!", se arată în comunicatul de presă care însoţeşte rezultatele competiţiei.

Celelalte categorii ale competiţiei în care se bat modelele lansate în cursul anului în Franţa au fost adjudecate de Suzuki Swift 1.3 DDiS GLX cu cinci uşi (Modele de oraş), Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm Distinctive (Modele compacte), Citroen DS3 HDI 90 (Modele Trendy) şi de BMW 520d (Modele Premium).

Criteriile luate în considerare de juriu pentru fiecare dintre cele cinci categorii de punctare au vizat preţul de achiziţie, costurile de utilizare per kilometru, valoarea reziduală, consumul şi prestaţiile la utilizare (calitatea fabricării, placerea resimţită la volan şi ideea de ansamblu a maşinii).

via | Argus

Comentarii (3)

  • nenumaratele premii si distinctii ar trebui sa-i puna pe ganduri si pe cei mai negativisti dintre negativisti... Duster e masina buna!
    12 1
  • este o masina buna si este a noastra!
    9 0
  • cateva din realizarile Duster
    http://www.automarket.ro/stiri/dacia-duster-primeste-prima-distinctie-cel-mai-ieftin-suv-din-lume-28880.html

    http://www.automarket.ro/stiri/victorie-pentru-dacia-duster-in-raliul-gazelelor-din-maroc-29416.html

    http://daciagroup.com/ultima-ora/dacia-duster-a-obtinut-premiul-autobest-2011.html

    http://daciagroup.com/ultima-ora/apar-a-decis-dacia-duster-este-masina-anului-2011-in-romania.html

    http://daciagroup.com/dacia-in-presa/dacia-duster-in-finala-car-of-the-year-2011.html

    http://daciagroup.com/comunicate-de-presa/alain-prost-la-prima-victorie-din-trofeul-andros-2010-2011.html
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru