G-Power Hurricane RS Touring este cel mai rapid break al lumii

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.02.2011
G-Power Hurricane RS Touring este considerat cel mai puternic break al lumii. Pentru a ne demonstra acest lucru, tunerii germani ne-au pus la dispoziţie şi un film cu "bestia" de 750 de cai.

Casa de tuning german G-Power a pus bazele celui mai rapid break din lume. Aceştia au luat un BMW M5 E61 Touring pe care l-au echipat cu pachetul Hurricane RS. Mulţumită acestuia, break-ul bavarez produce 750 de cai, putere care îi permite să alerge cu o viteză maximă de 360 km/h. Recordul de viteză îi aparţinea lui Audi MTM RS6 R, care a reuşit să accelereze până la 344.2 km/h.

Sub capotă lui M5 Touring se află propulsorul V10 de 5.0 litri. Tunerii germani au montat un sistem de compresoare SK III RS de provenienţă G-Power, au înlocuit intercooler-ul, au micşorat masa motorului şi au reprogramat unitatea ECU. Mulţumită acestor modificări, creaţia germanilor produce 750 de cai între 7.500 şi 8.000 rpm, şi dezvoltă un cuplu motor de 750 Nm la 5.000 rpm. Cei 750 de cai, îi permit lui M5 Touring să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde.

"Herghelia" de cai putere este pusă pe asflat prin intermediul jantelor de 20 de inch din aliaj Silverstone Diamond, pe care germanii le-au încălţat cu pneuri Michelin Pilot Sport.

Pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea, tunerii de la G-Power au înlocuit suspensiile cu unele de provenineţă proprie. În ceea ce priveşte sistemul de frânare, cei 750 de cai sunt "ţinuţi în frâu" de discuri cu diametru de 396 mm pe faţă şi 380 mm pe spate ajutate de etriere cu 4 sau 6 pistonaşe.

Via | G-Power

Comentarii (8)

  • Ivanoff
    Misto,sa moara bibi...
    Doamne ce tziganie!
    6 14
  • OK
    Cei de la G-Poweer cred ca sunt cei mai buni tuneri, dar nu inteleg de ce nu au facut asta pe noul break seria 5. Probabil asteapta M5-ul atat berlina cat si break. Acum 1 luna am inteles ca o sa tuneze M3 GTS, oare in ce stadiu se afla ?
    8 2
  • M3 GTS este o masina care poti sa-i pui 1000 CP si ar rezista fara probleme. Cred ca cei de la G-power daca vor, pot sa faca din M3 GTS un concurent pentru supercarurile existente, dar sa vedem.
    8 4
  • rar vezi un asa interior
    10 3
  • Au aparut G-Power M3 GTS, dar parca avea in jur de 600 CP...
    7 1
  • BMW G-POWER
    ia luati tati de aici http://www.youtube.com/watch?v=XUBV6xzzLsk
    7 0
  • @costi9b
    intradevar rar vezi un asa interior de culoarea diareei :))
    3 11
  • Alex Radoi
    Off-Topic!!!
    La modul cel mai serios: voua vi se pare NORMAL ca testele astea se fac noaptea pe o autostrada? Fie ea si in Germania, far limita de viteza, totusi... sunt 360km/h PE UN DRUM PUBLIC de 2 benzi pe sens. Pilotul ala al lor eu il consider de o inconstienta incredibila. Nu cred ca un sofer obisnuit isi poate imagina ca exista sansa ca atunci cand depaseste un TIR din spate sa-i apara o masina cu aproape 400km/h si atunci probabilitatea producerii unui super-accident este IMENSA. Lui James May la TopGear i se umplusera pantalonii de "stiti-voi-ce" ziua, intr-un Veyron pe un drum inchis cu 3 benzi latime si o linie PERFECT dreapta de 9km lungime, iar idiotii astia merg cu o masina de probe, o improvizatie pana la urma, noaptea, pe drum de 2 benzi si cu trafic...
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru