Gama Ford ECOnetic primeste cel mai economic Mondeo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.06.2009
Mondeo este cel mai nou membru al gamei Ford ECOnetic, sedanul promitand un consum de numai 5.2 litri/100 de kilometri .

Ford vine in intampinarea clientilor sai, care isi doreau un sedan de clasa medie cu un consum foarte scazut, cu un nou membru in cadrul gamei ECOnetic. Este vorba despre Mondeo, care primeste o versiune ecologica, capabil sa obtina o rata a emisiilor mult mai scazuta.

Noul Mondeo ECOnetic este propulsat de un motor turbodiesel de 2.0 litri si 115 cai putere, completat de o transmisie manuala. Inginerii Volvo si-au concentrat atentia asupra catorva detalii foarte importante: indicatorul de schimbare a treptei de viteza, cauciucurile cu rezistenta scazuta la rulare, suspensia sport, deflectoarele si eleronul montat pe portbagaj.

Multumita acestor modificari rezultatul final este unul optimist. Mondeo ECOnetic inregistreaza un consum de 5.2 litri la 100 de km in regim mixt si de numai 4.4 litri/100 de km in afara orasului. In plus, emisiile inregistreaza si ele o valoarea buna, de numai139 g/km.

Se pare ca versiunea ECOnetic a inceput deja sa fie pus la vanzare in Marea Britanie, unde pretul de pornire a fost fixat la 23.600 de euro

via | Carscoop

Comentarii (2)

  • Ford # Volvo
    O intrare bine venita in gama Econetic. Nu inteleg insa de ce inginerii Volvo au operat modificarile respective asupra lui Ford Mondeo. Stiu ca Volvo este inca parte a gigantului american, dar sunt curios daca pentru pragatirea acesstui model au lucrat doar ingineri de la Volvo.
    0 0
  • marius
    admir initiativa celor de la Volvo...mult succes in continuare !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru