Gama Logan sarbatoreste 1.000.000 de masini produse in Romania

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.09.2009
Uzina de la Mioveni a produs astazi masina cu numarul 1.000.000 pe platforma X90, de pe care iau nastere modelele din gama Logan si Sandero.

Familia Logan a ajuns la un milion de membri fabricati in Romania. Conform unui comunicat emis astazi de catre Dacia, uzina de la Mioveni marcheaza astazi fabricarea unui milion de masini fabricate pe platforma X90, cea pe care sunt construite modelele din gama Logan si Sandero. Modelul aniversar - un Logan 1.6 MPI gri perla - a iesit de pe linia de productie in cursul zilei de astazi, in timpul schimbului 1.

Cifra aniversara a fost atinsa de uzina Dacia in cinci ani de activitate pe platforma X90. In aceasta perioada, ritmul de productie a modelelor bazate pe platforma X90 a crescut constant, ajungand astazi la 1340 de vehicule pe zi. Cele cinci modele care compun gama Dacia astazi (Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-up si Sandero) sunt disponibile in 27 de versiuni diferite.

Celelalte uzine ale lumii care produc modele bazate pe aceeasi platforma sunt Somaca (Maroc), Rusia, Columbia, India, Iran (doua uzine), Brazilia si Africa de Sud. Fabrica din Maroc este singura din lume - pe langa Mioveni - care produce modelele din gama Logan sub sigla Dacia.

Productia Dacia pe modele

Model

Unitati

Sandero (inclusiv Sandero Stepway)

  144 931

Logan berlina

  576 887

Logan MCV

  246 869

Logan VAN

    19 897

Logan Pick Up

    11 416

Total

1 000 000

 

Evolutia productiei Dacia pe ani

2004*

2005*

2006*

2007

2008

2009**

28 621

146 456

 177 253

222 913

242 385

182 372

 

*           Pentru anii 2004 – 2006, doar vehiculele din gama X90
**        
Pana la data de 3 septembrie

 

via | Dacia

Comentarii (14)

  • george&roland_st
    Am un Logan si merge brici. Deci in consecinta sunt de calitate
    15 5
  • relu-belu
    loganu'
    bravo lor daca sa ajuns la nr 1000000 la mai mare
    13 3
  • Felicitari
    Si asteptam stirea de 2.000.000 unitati produse.
    12 2
  • Felicitari
    Si la mai multe!
    13 2
  • "Autoturisme"
    Cate tepe ba baiatule!

    Cate ruginituri vandute!
    3 15
  • ^_^
    chiar e fain sa ai una de asta noua..ce-i SH nu-i NOU...mirosul ala de proaspat iesit din fabrica, scaunele invelite in pungi, senzatia ca esti primu care o "dezvirgineaza"...sa stii ca a fost numai a ta...
    10 4
  • Marian
    Respectele mele pentru ce a reusit Dacia sa faca in acesti ani. Pacat ca nu ne-am trezit mai devreme si sa fi anuntat acum o cifra de 2 sau 3 milioane. Oricum e bine si asa. Succes in continuare.
    6 1
  • Comentariu
    @danieluu01
    Prietene tu ai fantezii cu masina?

    @ Bruno
    Tarane te simti cu musca pe caciula? Esti si tu un properietar de "caruta" made in Romania?
    Ce bine imi pare ca ai luat teapa ! ha ha ha !
    2 9
  • @Joint
    Eu am Logan, luat de nou...nu am avut parinti care sa lucreze pentru mine sa imi iau masina sau nu am facut afaceri la negru....am avut doar 2000 de euroca am vandut dacia breack si i-am dat avans de am luat masina in rate. Cu 2000 de euro nu imi luam o masina mai buna second hand.....Acum, Loganul are putin sub 60 000 km majoritatea facuti in bucuresti si nu am avut nici o problema majora(am schimbat doar vreo doua bucse) Serviciul imi cere sa merg mereu cu portbagajul plin cu geti cu echipament...asa ca ma bucur ca are portbagaj mare si mi-am permis sa mi-o cumpar. Mi-as fi luat o skoda sau un audi...dar nu se putea. Asa ca inainte sa numesti pe cineva diferite nume doar pentru ca are Logan, as zice sa te mai gandesti. La masina noua si casco e mai rentabil decat la una SH. Imi trebuie masina sa o folosesc, nu sa o tin in garaj si sa ma pozez cu ea. De-asemenea , locuind la bloc si parcand masina pe unde apuc ( pentru ca nu sunt parcari) mi-o tot gasesc plina de gainaturi, zgariata si lovita. Daca era un Audi nou....faceam palpitatii la inima oridecate ori se usura vreo cioara pe ea sau cand o gaseam zgariatata. Si asa ma enervez...dar cu moderatie. Daca compari preturile pentru asigurare sau service ...
    In fine...nu as numi-o caruta, mai ales daca te urci din dacia 1300 in Logan vei simtii ce mare diferenta. Dar probabil tu...te-ai nascut direct in mercedes second hand. Asta e.
    16 2
  • logan party
    nu numa ca ai cumparat un logan, dar asiguri ca uzina dacia are de lucru
    poate sa faca audi masini super bune, daca u nu ai bani sa o iei
    singurul lucru care nu-mi place la logan este siguranta, dar sunt sigur ca impreuna cu renault , dacia va produce masini mai sigure pe viitor
    6 0
  • Felicitari!
    Poate e cea mai cinstita masina noua. Loganul care il are firma la care lucrez a facut in aproape 5 ani 191 000 km si in afara de cateva puncte de rugina la aripile spate si cativa greierasi merge perfect. Pentru o masina de care toti si-au batut joc se tine destul de bine. Sincer sa fiu nu ma asteptam. Ma bate gandul ca in cateva luni sa imi cumpar Logan (nu credeam sa spun asta acum 2 ani :))
    9 2
  • relu-belu
    @joint
    tot astia se gasesc sa comenteze care se plimba cu masina doar cand iau taxi,dar mama sant expert in masini citind pe net sau din auzite....
    4 1
  • dacia 1000000
    Felicitari si tineti-o tot asa. pentru romanul de rand si nu numai... reprezinta cea mai buna alegere:
    1. pret acceptabil
    2. retea mare de service-uri
    3. piese si accesorii de origine la preturi acceptabile si disponibile in timp scurt
    4. intretinere care se incadreaza in limite normale
    5. siguranta care se ridica cat de cat la limite europene: ABS, 2+2 airbaguri
    6. confort: aer conditionat, geamuri electrice, servodirectie, oglinzi electrice si incalzite, etc..

    Doar o mica greseala s-a strecurat in articol.. nu e vorba de culoare gri.. perla. Gri perla a fost denumirea la modelele Dacia Solenza si prima generatie Dacia Logan si era o culoare care era spre un cafeniu..nu un gri metalizat "classic" asa cum este acum pe toate modelele Dacia... Gri Platine.

    Inca o data felicitari pentru Dacia si asteptam cu nerabdare alte noutati
    3 1
  • anonimous
    si cate is vandute din astea ?
    si pt rares, dak erai baiat destept, luai credit de nevoi personale si luai una la mana a 2-a (ce nu inseamna doar de 20 de ani) si tot erai mai bine
    si la daniel ii recomand ajutor profesional
    oricum mirosul asta de nou kiar e nasol rau, cand am fost cu unu de sia luato noua de mai multe ori, la inceput mi se facea rau ( si asta kiar e p bune si nu zik asa aiurea)
    si nou e nou, corect dak iti permiti si mai degraba o masina de max 4 ani decat un golan
    cel mai reusit e in opinia mea (si merita si banii) pick-up-ul, si MCV-ul asta facut pt camping (la care dacia nu are nici un aport)
    inca nu merita golanul (k acu inca 20 de ani mai scot din gama asta), mai stati vreo 5-10 ani si atunci o sa merite si o sa fie si dacia ceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru