Gemballa renaşte din cenuşă - tuning pentru Porsche Cayenne Turbo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.12.2010
Gemballa revine în lumea tuningului cu un pachet de personalizare pentru Porsche Cayenne Turbo. Botezat Tornado, kitul include modificări mecanice şi estetice.

Esential

666 de cai putere dezvoltă Porsche Cayenne Tornado.
1000 de Nm oferă Porsche Cayenne Turbo după tratamentul aplicat de Gemballa.

Deşi a fost serios zdruncinată de uciderea fondatorului Uwe Gemballa şi de o serioasă criză financiară, casa de tuning germană pare să revină pe linia de plutire. Gemballa promite în viitorul apropiat două kituri speciale pentru noua generaţie Cayenne şi pentru Panamera.

Până atunci însă, specialiştii germani au pregătit pachetul Tornado pentru cea mai puternică versiune a SUV-ului din Stuttgart, Cayenne Turbo. Ansamblul modificărilor operate sub capotă, botezat simplu Gemballa Stage Two, garantează resurse impresionante pentru motorul V8 bi-turbo.

Tratamentul aplicat de nemţi oferă un total de 666 cai putere şi 1000 de Nm. Pentru a putea stăpâni bagajul de resurse, kitul Tornado vine şi cu un sistem de frânare Brembo, care include discuri ventilate de 420 mm pe faţă şi 405 mm pe spate, ascunse în spatele unor jante de 22 de inch.

Pentru a sugera cum se cuvine puterea ascunsă în spatele capotei, Gemballa a pregătit şi un body-kit agresiv pentru Cayenne Turbo.

Acesta include o capotă din fibră de carbon, spoilere noi, inserţii din fibră de carbon la nivelul portierelor şi noi prize de aer.

Gemballa nu a oferit momentan informaţii despre preţul pachetului, însă a precizat că va da naştere doar unei serii limitate de 30 de pachete Tornado, dedicate aniversării celor 30 de ani de existenţă.

via | allworldcars

Comentarii (1)

  • impresionant ce au facut
    insa nu vad cine ar vrea un SUV de 660 cp ( intrucat pentru curse in linie poate sa isi ia una americana si sa o faca la fel de puternica mai ieftin per total , la viteze mari in curbe ... totusi vorbim de un SUV ) , iar cel mai puternic Porsche de serie e 911 GT2 RS ( 620 cp )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru