General Motors promite maşina fără şofer până în 2020

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.10.2011
GM s-a angajat să cerceteze şi să dezvolte o tehnologie care să permită automobilelor să ruleze fără şofer. Americanii dau asigurări că se vor concentra doar asupra siguranţei pasagerilor.

După ce Volkswagen a declarat că testează o maşină fără şofer, şi General Motors se pregăteşte să le calce pe urme nemţilor. Potrivit unui comunicat recent, emis de oficialii conglomeratului din Detroit, GM poate folosi tehnologia şi cunoştinţele sale în materie de siguranţă pentru a da naştere unor automobile ce se pot conduce singure.

Alan Taub, vicepreşedintele departamentului de cercetare şi dezvoltare globală GM, a declarat că până la sfârşitul acestui deceniu vom avea maşini operate de sisteme autonome, ce nu necesită intervenţia omului. În prezent, maşinile au senzori, radare, sisteme de comunicaţii portabile, camere video, GPS şi hărţi digitale. Dacă punem laolaltă toate aceste sisteme realizăm că maşinile nu au neapărată nevoie de şofer. Poate porni singură, poate rula fără a se lovi de alte obiecte şi poate găsi ruta potrivită.

"Tehnologiile pe care le dezvoltăm vor oferi posibilitatea de interveni complet, parţial sau deloc asupra funcţiilor maşinii.

Chiar şi aşa, principalul obiectiv rămâne siguranţa pasagerilor. Viitoarele sisteme de siguranţă vor elimina accidentele intervenind chiar înainte ca şoferul să intuiască situaţia periculoasă", a declarat Taub.

Comentarii (3)

  • Stupid
    Cea mai stupida inventie
    5 8
  • !
    not cool!!!
    1 5
  • ..ar fi ca o pastila in loc de pizza...adica ..da nu ti-e mai foame dupa pastila dar gustul ...placerea ,savoarea...???papilele intra-n somaj...la fel si cu auto......
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru