Germania finanteaza Opel cu 1.8 miliarde euro

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 09.01.2009
Guvernul german a anuntat ca va acorda un sprijin financiar de 1.8 miliarde euro companiei Opel, aflata in patrimoniul GM.

Esential

1.8 miliarde de euro a primit Opel de la statul german.

Germania vine in sprijinul industriei auto autohtone prin oferirea unei garantii financiare de 1.8 miliarde de euro pentru Opel, marca aflata in patrimoniul General Motors.

Anuntul a fost facut de un oficial al guvernului federal din Germania. Opel inaintase inca din luna noiembrie o cerere catre statul german prin care solicita ajutor financiar pentru a putea continua activitatea in 2009.

In urma sprijinului financiar primit, Opel va trebui sa demonstreze ca banii vor fi cheltuiti doar in Germania si doar in modul in care au promis deja ca o vor face, in investitii si dezvoltarea productiei.

Opel face parte din grupul GM, companie care trece prin cea mai neagra perioada din istoria sa, pe fondul prabusirii pietei auto din SUA.

Circa 1.3 miliarde de euro vor fi folositi de Opel in 2009, iar 500 de milioane de euro sunt programate pentru operatiunile din 2010.

Via | Mediafax

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru