GM a confirmat viitorul Cadillac CTS-V Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.07.2009
Bob Lutz, presedintele GM, a confirmat productia viitorului Cadillac CTS-V Coupe. Noua derivatie de caroserie a modelului de performanta ar putea sa debuteze in 2010.

Dupa ce zilele trecute am aflat oficial ca GM a iesit de sub protectia legii falimentului, Bob Lutz, presedintele a ceea ce a mai ramas din conglomeratul american, face publice modelele care vor lupta la relansarea brandului din Detroit. Potrivit lui Lutz, gama Cadillac va face loc in curand unei versiuni CTS-V Coupe, motivata de succesul obtinut de sedanul cu acelasi nume.

Cum era si normal, coupe-ul va prelua propulsorul V8 de 6.2 litri regasit pe Corvette ZR1, capabil sa dezvolte 556 de cai putere. Unitatea va fi cuplata la o transmisie manuala Tremec TR-6060 cu sase rapoarte. Din primele informatii, se pare ca versiunea de serie a noului Cadillac CTS-V Coupe va debuta pe piata in 2010, mult mai devreme decat se astepta.

Motivul ar putea fi o eventuala versiune de performanta si pentru varianta break a modelului CTS. Sport Wagon-ul va putea prelua pachetul V, Lutz promitand ca el va fi primul client al versiunii.

Presedintele General Motors si-a indreptat atentia si spre Pontiac, anuntand ca modelul G8 ar putea fi redenumit Chevrolet Caprice si apoi vandut publicului si fortelor de ordine americane.

via | Autoblog

Comentarii (9)

  • george
    VINE COLIVA BAIETI
    Daca Bob Lutz este presedintele noului GM care este acum "leaner, meaner, greener & stronger" atunci noul faliment (si sper cel definitiv si irevocabil) sta chiar dupa primul colt. Partea buna a lucrurilor este ca se va servi o coliva nemaipomenita cu aceasta ocazie. Deh, va gasi guvernul yankeu vreo cateva miliarde de parale americane pentru un parastas grandios.
    0 9
  • bai George..bai omule
    Esti ca un magnetofon de pe vremea lu' bunica care stie sa cante doar o melodie.

    Nu vezi ca ai idei fixe si altceva nu sti.

    Zici ca ti-au luat casa astia de la GM si ai ramas pe drumuri.

    Ti-am mai zis, sunt banii lu tactu' ?!

    Vezi de saracia si micimea ta acolo....esti ca o baba din alea care trancanesc aiurea pt ca sunt prea complexate...

    Nu esti bun nici macar sa dai cu matura la prin curte
    6 1
  • george
    MAI INTAI INVATA SA VORBESTI
    @ Titi

    si dupa aia baga-te in seama cu lumea.
    0 6
  • Bethurbazal
    opinie
    Draga George, daca ai sti cate lucruri facute de americani folosesti intr-o zi n-ai mai vorbi asa usor. Daca ai sti cate produse fabricate in Romania sau UE sunt de fapt rodul unor investitii americane ai ramane mut de uimire. Stai linistit ca si daca moare GM va apare alt constructor american sa umple o parte din locul care va ramane liber pe piata auto. Nu uita si de patriotismul american. De regula americanii cumpara ce-i fabricat in SUA.
    0 0
  • brunetul
    motor
    Sigur ar fi un motor care nu primeste aer destul la 556 de CP cu 6 rapoarte..dar depinde de viteza daca pe raportul 3 baga 160 km h ar fi super..dar cu turatorul pe ala rosu adica fortat.dar multe masini nu merg cu 160 nici fortat pe raportul 3..pai atunci ar fi ca opel insignia OPC la cel mai tare prepulsor de 332 CP..ala merge cu 160 km h la raportul 3 numai fortat.... asta ar trebui sa mearga ´cu 200 fortat pe raportul 3...
    0 0
  • Titisor, vezi ca ti s-a racit grisuletu'. Fuga, fuga, ca te bate mami! Si nu ti-a zis tati ca n-ai voie sa te bagi in discutii cu oamenii mari pana nu inveti alfabetul? Ei, dracie de copchil ce esti.

    George, stai linistit, ca nu cade GM nici mancat de molii.
    Asta am vrut sa intreb si eu, tot Lutz e presedintele??? Am crezut ca am vedenii. Incredibil!
    Pai atunci nenea Obama n-a fost decat un mare praf aruncat in ochii americanilor. Pana se sterg astia la ochi sa se dumireasca, raman si fara chilotii de pe ei.
    New GM: acum mai potent cu un pumn de Viagra.
    0 0
  • george
    POATE CA ASA PARE
    @ Bethurbazal

    Dar nu e deloc asa…

    Eu n-am o problema cu americanii doar pentru ca sunt americani. De fapt, am invatat niste chestii nemaipomenite de la un american get-beget putred de inteligent, daca pot sa spun asa. Si ca respectivul sunt destui prin America si am pentru acesti indivizi tot respectul din lume. Din pacate, nu se face primavara cu o randunica.

    Eu am o problema cu cretinii. Dintr-o intamplare nefericita, in America sunt foarte multi (nu toti). Dintr-o si mai nefericita intamplare, unii cretini din astia conduc acea tara pe diverse paliere, de la simplu presedinte de asociatie de proprietari de masini de tuns iarba cu motoare cu aprindere prin scanteie pana la presedinti de tara. Daca in privinta oamenilor politici mai inteleg fenomenul de a promova incompetenti si cretini (pe principiul “Garbage in, garbage out”) nu inteleg cum o organizatie bazata pe performanta si meritocratie a putut sa promoveze si sa mentina pe posturi atat de grele niste indivizi care au facut mai mult rau decat daca n-ar fi fost deloc acolo.

    Patriotismul american? Ce tot vorbesti acolo omule? Americanii nu mai cumpara de cam multisor ce-i fabricat in SUA numai fiindca e fabricat in America. De destul de multa vreme incoace cumpara ceea ce-i bun, indiferent unde-i facut. Si mai nou, de cand cu criza, cumpara ce-i mai ieftin, indiferent unde-i facut.
    0 0
  • Bethurbazal
    opinie
    George draga americanii cumpara ce-i ieftin pentru viata lor de zi cu zi: imbracaminte, mancarea ieftina din America de Sud si alte maruntisuri. Insa si acestea sunt de obicei rodul investitiilor fondurilor americane in economiile emergente. In ce sunt insa americanii tari e cercetare-dezvoltare si implementarea acestora.
    0 0
  • www.pharmaceptica.com
    chloroquinw https://www.pharmaceptica.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru