GM a lansat Pontiac Solstice Coupe

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.03.2008
Odata cu deschiderea Salonului Auto de la New York, GM a prezentat noul Pontiac Solstice Coupe.

Esential

260 CP are versiunea de top a noului Pontiac Solstice Coupe.

Pontiac este cunoascuta ca o marca de top din Statele Unite ale Americii. Desi exemplarele marcii aflate in patrimoniul GM sunt caracteristice pietei nord-americane, lansarea unui nou model straneste interesul si publicului European.

Deschiderea Salonului Auto de la New York a fost prilejul ideal pentru General Motors sa lanseze pe piata noul Pontiac Solstice Coupe. Pontiac Solstice Coupe reprezinta versiunea cabrio hardtop a celebrului model Solstice.

Interesul nostru a fost starnit si de designul agresiv, pronuntat, a coupe-ului american, mai putin caracteristic modelelor de peste ocean. GM a anuntat ca va incepe productia acestui model in ianuarie 2009, fiind programate 10.000 de unitati anual.

Sub capota noului Pontiac Solstice Coupe gasim un motor cu patru cilindri de 2.4 litri si 173 CP. Noul Pontiac va fi disponibil si intr-o versiune de performanta (GPX), propulsata de un motor de 2.0 litri supraalimentat de 260 CP.

Versiunea Coupe a fost prefatata inca din 2002, la Salonul Auto de la Detroit, cand Pontiac prezenta conceptul din care s-a nascut modelul prezentat astazi.

Trecerea de la varianta decapotabila la cea coupe a fost facuta intr-un mod natural, noua versiune fiind extreme de fidela liniilor de design ale vechiului Solstice, acoperisul metalic venind ca un element aditional.

Acoperisul dur poate fi demontat si depozitat in portbagaj, dar aceasta operatiune se face manual. Hardtop-ul este construit din materiale usoare, fiind in acest fel usor de manevrat.

Via | GM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru