GM a pierdut 5100 de dolari pentru fiecare exemplar Saab vandut

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 24.11.2009
General Motors a inregistrat pierderi de 5100 de dolari pentru fiecare model Saab vandut incepand cu anul 2000, atunci cand acestia au preluat in totalitate constructorul suedez.

Esential

5.100 de dolari a pierdut GM pentru fiecare model Saab vandut

Este cunoscut faptul ca General Motors nu a avut niciodata profit in urma achizitionarii brandului Saab. Ba mai mult, suma pe care americanii au pierdut-o datorita constructorului suedez una substantiala. In anul 1995, Saab inregistra o crestere a profitulu,i insa de atunci brandul suedez se afla pe o panta alunecoasa.

GM devenea unic proprietar al constructorului suedez in anul 2000, iar gestiunea defectuoasa a acestuia a dus la pierderi importante in conturile americanilor. Acestia au creat modelele Saab 9-2x si 9-7x, masini care s-au dovedit a fi niste esecuri, fiind scoase de pe piata in doar cativa ani.

Conform directorului marcii suedeze, General Motors a pierdut 5.100 de dolari la fiecare model Saab vandut incepand cu anul 2000, totalul pierderilor inregistrate in ultimii noua ani ridicandu-se la 6 miliarde de dolari. Anul acesta, Saab a fost a fost preluat in totalitate de constructorul suedez Koenigsegg.

via | caradisiac

Comentarii (2)

  • george
    L-AU ADUS LA NIVEL SI PE ASTA
    Cam tot atat pierdea GM si la unele modele pe care le vindea in America. Atat ca acolo avea un sponsor foarte generos...
    5 1
  • Robert
    BREAKING NEWS ! Koenigsegg nu mai cumpara Saab !
    Site-ul suedez www.thelocal.se publica o declaratie a constructorului de nisa Koenigsegg prin care acestia anunta ca nu vor mai cumpara constructorul suedez Saab .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru