GM a renunţat la versiunea de serie a conceptului Granite

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Versiunea de serie a conceptului GMC Granite, model care ar fi trebuit să introducă constructorul american în segmentul crossoverelor compacte, nu va mai fi construită.

GMC Granite, conceptul care a fascinat publicul la Salonul Auto de la Detroit din 2010, nu va primi niciodată o versiune de serie. Anunţul a venit chiar de la Jim Federico, director al departamentului de automobile mici şi compacte de la GM, care specificat că au primit reacţii bune referitoare la acest model, dar că nu îl vor muta niciodată mai departe de stadiul de concept. Oficialul General Motors a refuzat să dea detalii despre motivele din spatele acestei decizii.

Conceptul Granite reprezenta o opţiune pentru clienţii tineri care locuiesc în mediul urban şi considerau un SUV ca fiind mult prea mare pentru ei. Modelul ar fi trebuit să debuteze în 2013 în versiunea de serie, dar constructorul american nu a aprobat dezvoltarea unui prototip bazat pe Granite. Oficialii mărcii susţin că va exista întotdeauna o oportunitate în viitor, dar nu au precizat dacă se referă la un model inspirat de acest concept sau la ideea din spatele lui Granite.

Granite a atras atenţia publicului prin două elemente speciale – portierele spate cu deschidere inversă şi interiorul configurabil. Modelul nu avea un montant B, iar portierele din spate formau un spaţiu imens atunci când erau deschise concomitent cu cele din faţă.

Posibilităţile debutului în producţia de serie a acestui feature erau limitate de costuri, caroseria necesitând ramforsări suplimentare pentru realizarea acestui proiect. În schimb, Opel Meriva, un alt crossover mic de la GM, a primit portierele spate cu deschidere inversă. Celălalt element special al lui Granite era tot la interior, în "persoana" scaunelor reconfigurabile. Scaunul pasagerului din dreapta putea fi rotit sau mutat pe o plajă generoasă, ceea ce permitea depozitarea unei biciclete în habitaclu fără ca plierea scaunelor să fie necesară.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru