GM, Chrysler si Ford nu se prezinta la Salonul de la Tokyo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.01.2009
Cei trei mari constructori americani au anuntat ca nu se vor prezenta la Salonul Auto de la Tokyo din motive financiare.

Dupa ce marti va anuntam ca japonezii ar putea anula editia de anul acesta a Salonului Auto de la Tokyo, revenim astazi cu decizia celor trei mari constructori americani privind evenimentul auto din luna octombrie. Se pare ca GM, Ford si Chrysler vor absenta de la editia de anul acesta, oficialii americani motivand decizia cu situatia financiara in care se afla.

Jennifer Flake, purtator de cuvant in cadrul Ford, a declarat ca in acest moment, a participa la Salonul de la Tokyo nu este o prioritate pentru compania de peste Ocean. De asemenea, un purtator de cuvant al celor de la General Motors a declarat ca cele doua milioane de dolari, necesare grupului pentru a se prezenta la Tokyo, ar putea fi folositi mult mai bine in alte departamente. La randul sau, Chrysler, al treilea frate de suferinta, a invocat motive financiare pentru neprezentare.

Din cauza crizei economice mondiale, Salonul Auto de la Tokyo este pe punctul de a fi amanat, mai multi constructori anuntandu-si retragerea sau refuzand sa depuna o cerere de inscriere pana la data limita.

Asociatia Producatorilor Japonezi de Automobile sustine organizarea evenimentului dar o serie de membri sunt de parere ca el ar trebui anulat. O decizie finala va fi luata abia in luna februarie.

via | Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru