GM confirma ofertele pe care le-a primit pentru Saab

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.01.2010
General Motors a confirmat faptul ca a primit o oferta noua de la Spyker si de la alti investitori privati, dar anunta ca va derula in paralel procesul de inchidere al marcii Saab si de analizare a propunerilor de vanzare ale acesteia.

Americanii de la General Motors au confirmat faptul ca au primit cateva propuneri privind marca Saab, in ciuda pesimismului prezentat de Ed Whitacre in urma cu doua zile. Singura propunere confirmata oficial a fost cea provenita din partea olandezilor de la Spyker, in timp ce persoanele care stau in spatele celorlalte propuneri nu au fost dezvaluite. In mod neobisnuit, cei de la GM vor continua procesul de inchidere al marcii Saab in timp ce vor analiza ofertele pentru vanzarea acestui brand.

General Motors spera sa evite astfel problema pe care a avut-o cu cei de la Koenigsegg si sa nu se trezeasca intr-o situatie similara precum cea a lui Saturn. Dupa cum stiti, suedezii de la Koenigsegg nu au reusit sa obtina fondurile necesare pentru achizitia marcii Saab in timpul de trei luni care le-a fost oferit pentru a realiza acest lucru, pe cand marca Saturn a fost vanduta lui Roger Penske, care trebuia sa obtina sprijinul unui alt producator din afara SUA pentru a distribui produsele sale in reteaua de dealeri Saturn.

In urma esecului lui Roger Penske, acesta a renuntat la achizitie si marca Saturn a fost inchisa. Pontiac, o alta marca apusa in 2009 a celor de la General Motors, nici macar nu a avut ocazia sa fie pusa la vanzare, fiind inchisa fara drept de apel de catre directorii corporatiei americane.

Opel si divizia sa din Marea Britanie Vauxhall au fost subiectul unei alte dispute dintre General Motors si un grup de potentiali investitori. In prima faza, cei de la GM luau in considerare inchiderea marcii Opel in lipsa unei oferte financiare potrivite, dar marca germana a supravietuit dupa ce GM a hotarat sa pastreze pachetul majoritar de actiuni. Americanii de la GM au invatat o lectie scumpa dupa ce canadienii de la Magna au pornit un scandal pe seama vanzarii Opel, iar anumite surse anunta un proces intre cele doua entitati, in care Magna ar putea cere 100 de milioane de euro.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru