GM dublează producţia lui Chevrolet Volt în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.01.2011
Dan Akerson, actualul şef al consiliului de administraţie General Motors, a confirmat o versiune hibridă a lui Cadillac SRX şi a anunţat că vor produce de două ori mai multe unităţi Volt în 2011 decât plănuiseră iniţial.

Oficialii Chevrolet din Statele Unite ale Americii au anunţat că General Motors va dubla producţia acestui model în decursul anului 2011. Scopul americanilor este de a fabica 45.000 de unităţi pe an în 2012, iar anul 2011 are ca ţintă producţia a 25.000 de unităţi. Motivul din spatele creşterii cotelor de producţie este cererea înregistrată de acest model şi introducerea sa într-un număr din ce în ce mai mare de reprezentanţe Chevrolet şi General Motors.

Finele anului 2011 va marca debutul lui Chevrolet Volt pe piaţa din Europa. Alături de el se va afla şi versiunea Opel a acestui model, intitulată Ampera, care beneficiază de acelaşi tren de propulsie Voltec. În primă fază, exemplarele Chevrolet importate în Europa vor fi construite la uzina GM din Hamtrack – Michigan, dar s-ar putea recurge la o fabrică GM din Europa pentru furnizarea acestor unităţi la un preţ mai mic.

Odată cu acest anunţ, oficialii GM au confirmat o versiune hibridă a lui Cadillac SRX.

Mai precis, Dan Akerson a declarat că este "foarte probabil" ca modelul respectv să intre în producţie. În ciuda succesului înregistrat de Volt, modelul nu va fi realizat şi într-o versiune Cadillac, râmânând doar un membru al gamei Chevrolet pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (3)

  • wow ce bine .. tocmai am auzit ca se scumpesc metalele rare ... niste chinezi au decis ca-i mai bine sa foloseasca ei mare majoritate a rezervei mondiale de metale rare, in loc sa le dea americanilor si japonezilor ;)

    oare pretul lui Volt va ramane atat de sus... sau va atinge noi culmi ? :P
    1 5
  • N-am crezut ca Volt va fi un succes , si totusi este . Daca va fi cere , cum a fost si la Cruise , SIGUR vor face inca o fabrica in Europa pentru avantaj financiar . Succes Volt !!!
    3 1
  • nu are cum sa nu fie un succes:
    1. este in trend hibridul
    2. este americana
    3. arata nesperat de bine
    4. e masina anului in SUA
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru