GM lucrează la un V8 twin-turbo de 3.0 litri pentru Corvette

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.05.2011
Chevrolet Corvette ar putea primi un V8 twin-turbo de 3.0 litri anunţă Detroit Bureau. Respectivul propulsor va dezvolta peste 400 CP şi va putea atinge o turaţie maximă ridicată, dorind să se lupte mai îndeaproape cu rialii europeni.

General Motors pregăteşte un motor V8 twin-turbo pentru viitorul Corvette C7 pentru a atrage clienţii din Europa. În plus, noua motorizare le va conferi acestora o reducere a emisiilor de CO2 la nivel de gamă şi îi va ajuta să integreze o strategie de downsizing. Propulsorul va avea o cilindree mică pentru un V8, care depăşeşte subtil 3.000 centimetri cubi, ceea ce înseamnă că motorul va fi mai mic decât cel al lui GT-R, deşi va avea doi cilindri în plus. Noul motor va dezvolta peste 400 CP şi va avea o configuraţie OHC cu patru supape pe cilindru. Unitatea vine ca un răspuns la campania de downsizing iniţiată de Ford cu motoarele EcoBoost, prin care rivalii din Dearborn au înlocuit unele motoare V8 cu unităţi EcoBoost V6.

În schimb, GM nu va lăsa deoparte clienţii motoarelor V8 de cilindree mare, aceştia urmând să aibă la dispoziţie o unitate OHV, care aminteşte de actualele motorizări utilizate în gama Corvette. Specificaţiile respectivului motor nu au fost încă dezvăluite.

Cei de la GM au confirmat faptul că acest model este destinat clienţilor care consideră că nu există niciun înlocuitor pentru cilindree. Sunt şanse mari ca inginerii GM să nu renunţe prea curând la unitatea respectivă, de teama de a pierde unii clienţi. Cei de la General Motors iau în considerare montarea propulsorului într-o poziţie centrală, dar schimbarea de la 50 de ani de tradiţie cu motorul în faţă ar putea duce la pierderea caracterului lui Corvette.

Pe lângă modificările care optimizează performanţele lui Corvette, cei de la GM vor îmbunătăţi design-ul şi interiorul. Aspectul exterior va fi cel puţin la fel de agresiv ca al actualului Corvette C6, în timp ce interiorul va reprezenta un mare pas înainte în materie de calitatea materialelor, ergonomie şi mai ales finisaje. Debutul viitorului Corvette C7 este aşteptat pentru anul 2013.

Via | TheDetroitBureau

Comentarii (7)

  • rammstein
    GM are potential. D-abia astept noua generatie Corvette.
    13 0
  • Nu suna rau. Totusi prefer V8-ul cu cilindree mare.
    12 2
  • Deci.....
    Deci THE ULTIMATE AMERICAN SUPERCAR va fi totusi una europeana...iar :P
    2 5
  • DAN_GRC
    Daca vor renunta si la puntile spate rigide, americanii sunt pe drumul cel bun
    3 6
  • aventurile lui Habarnam
    "Daca vor renunta si la puntile spate rigide, americanii sunt pe drumul cel bun"
    Au renuntat de la ultima generatie de Corvette mai omule. Corvette-ul actual este o masina foarte capabila ( rafinata pe Nürburgring ) cu rezultate atat in FIA GT1 cat si GT2. Pe circuitul celor de la Top Gear a mers 0-300km/h in viteza a 6-a, asta ca sa iti faci o parere despre motorul sau.

    PS aviz amatorilor J Clarkson este un mare fan al acestei masini, asa ca prostiile cu anti americani sunt aberatii mai ales ca masina sa de suflet ( pe langa Alfa Romeo ) este Ford GT.
    5 1
  • DAN_GRC
    Da, este Ford Gt, dar tot el a luat fiecare componenta in parte si ghici ce? sunt facute in Europa. Sasiul in Anglia, suspensia si franele in Italia.Nu sunt anti masini americane, dar intr-o comparatie pe fiecare clasa pe masini, cu cateva modele reprezentative la fiecare clasa stii si tu ca americanii inca sunt in urma fata de europeni, sunt tari la nave spatiale si sateliti si avioane supersonice dar la masini , cu cateva exceptii, sunt in urma europenilor si japonezilor la tehnologie.Recupereaza in ultima vreme, e adevarat, imi plac si mie cateva modele, dar cum se face ca toata lumea vrea sa detroneze modele europene? hai sa recunoastem si faptul ca viitorul corvette aplica solutii europene pt ca ce-i bun pt Europa e bun pt toti
    2 7
  • kumite
    @dan_grg
    Motorul asta de 3 litri este facut pt.europa.Stai tu linistit,ca in State va fi acelasi muscle car...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru