GM opreste negocierile cu Magna pentru Opel?

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.07.2009
Tranzactia dintre General Motors si Magna a ajuns la un impas, iar situatia s-a schimbat in favoarea belgienilor de la RHJ International. Opel ar putea sa aiba un actionar majoritar de origine belgiana.

Discutiile dintre Opel si Magna au intampinat anumite dificultati, iar GM este pe cale sa le intoarca spatele canadienilor si sa semneze un memorandum de intelegere cu concernul RHJ International, o companie belgiana. General Motors ar putea sa vanda marcile Opel si Vauxhall catre belgieni deoarece acestia au oferit mai multi bani, iar americanii de la GM sunt ingrijorati cu privire la interesele canadienilor de la Magna.

Prin achizitia marcilor Opel si Vauxhall, Magna ar fi avut posibilitatea de a folosi tehnologia GM la nivel global, iar rusii de la GAZ ar fi putut sa implementeze aceasta tehnologie pe modelele lor. Atat americanii de la GM, cat si germanii de la Opel au fost impotriva acestui deznodamant, asa ca au decis sa opreasca temporar negocierile privind achizitia celor doua marci GM. In cazul in care General Motors nu va ajunge la un acord favorabil nici cu belgienii de la RHJ International, oferta italienilor de la Fiat este inca valabila, iar chinezii de la BAIC au facut si ei o oferta mai buna pentru Opel.

Via | FinancialTimes

Comentarii (3)

  • giulai007
    uite magna nu e magna
    Pana la urma se vor duce sa bata la FIAT la poarta....sau pe la chinezi
    1 1
  • NeoGalaxy
    Sunt multe interese la mijoc... complicata chestie oricum. O sa mai auzim de vanzarea asta si peste 5-6 luni. Atunci o sa vedeti cam ce au negociat fiecare companie si cam ce puteau oferii exact. Mai ales ca doar Fiat are o oferta viabila, oferta Magnei produce pierderi pentru Opel mai mare decat inchiderea fabricilor. Ma rog, multi citesc, putin inteleg.
    1 2
  • Artemis Emil
    @NeoGalaxy
    @NeoGalaxy de unde esti?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru